onsdag, april 02, 2008

Expressen lurade vart ni vill

Nu ligger www.pastan.nu ute i all sin glans och han vi borde kalla ölänningen har verkligen lyckats skapa en sajt som känns lockande för en utekväll i hufvudstaden. Den är helt enkelt clean, smart, intresserad och pigg. Om några timmar klapprar hundratusentals brevinkast troligen ner en tidning som är ännu mer nöjesguidande. Det enda som jag inte fattar är vad som händer med adressfältet om man skriver www.påstan.nu.

CY CY CY

Pierre Hellqvist, en annan chefredaktör jag känner - den här är chefredaktör på Sonic, skriver på Sonics blogg om att Uncut än en gång lyft fram bråket "Keith vs. Markus". För det första är jag glad att han skrev om det, annars hade jag säkert aldrig läst Stonesintervjun i tidningen. Jag instämmer med Pierre att Keefan faktiskt har fel i sak. Ingen annan svensk publikation hyllade spelningen och även Expressen skrev rätt elaka grejer om Keiths uppenbara fylla och risiga form.

Dessutom var det ju faktiskt så att Markus Larssons text om Stonesgigget på Ullevi också var ganska snäll mot bandet som helhet och väldigt väldigt elak mot just den söndersupne gitarristen Richards. Tvärtemot vad Keith själv säger i Uncut, där han låtsas vara en ädel riddare som drar sin lans för kollektivet i bandet. I själva verket är han en skitlöjlig missbrukare med ett pysande ego.

CY CY CY

Expressen, ni vet tidningen där musikbevakningen numera bara är ett alibi? Där galopperar dårskapen fritt på nöjessidorna sedan länge. Expressen fick igår, den första dagen i april no less, ett pressmeddelande från Husqvarnafestivalen Popadelica. I pressmeddelandet stod det att Popadelica utökat sitt festivalområde med både Elmiamässan och Kinnarps Arena och numera därmed är Sveriges största festival. Och att de bokat bland annat Depeche Mode och Morrissey.

Alla andra tidningar som tog emot samma nyhet fnissade lite och gick vidare med dagens arbete. Inte Experssen inte. De skriver en notis och sätter in i andra apriltidningen. Idioter från lägsta till högsta nivå alltså. Det är ju helt omöjligt att fortsättningsvis ens förhålla sig till något som ploppar ur den där kanalen. Hur står Nunstedt och Hårdrocksmartin ut med att jobba bland alla jubelidioter?
Läs Popadelicas pressmeddelande här: "Popadelica blir Sveriges största festival - Morrissey, Cardigans, Depeche Mode och The Killers bokade."

CY CY CY

Att dessutom en rysk tidning lyckades lura Expressen ända till Ryssland igår är fanemej ännu roligare.

Expressen, den ANDRE april: "Ryska superligan vill värva Färjestad"
Hockeysverige.se, den andre april: "Färjestad nobbar Ryssland"

CY CY CY

Att det finns lite etiska problem med att skicka aprilskämt via officiella pressmeddelandekanaler, det kan man i och för sig påminna sig om mellan fnissattackerna. Jag skulle själv aldrig - under de tolv år jag jobbat med PR-frågor - ens ha fått för mig tanken att riskera att bränna min trovärdighet på det sättet.

Men det sjukaste är att Expressen själva låtsas vara extra smarta och på nyhetsplats yvas över att CNN gick på en aprilbluff om att Sarkozy skulle förlängas. Näsan kan nästan inte bli längre...

CY CY CY

Några rådiga FBK-fans har startat en namninsamling för att se till att nästa års Färjestadströjor ska ha klubbfärgen grön som huvudfärg hemma. Alla fans bör göra sin plikt och skriva på listan.
- Länken till namninsamlingen, här.

CY CY CY

Vad är egentligen rolig humor? Några komiker debatterade frågan om kvinnor kan vara roliga på TV4 ikväll och det var verkligen inte svårt att hålla sig för skratt när feminist-Nour skulle debattera. Hon var där för att bråka med alla snubbar som kom i hennes väg och hon förstod inte ens när andra höll med henne. Kan hon verkligen livnära sig på humor med så mycket ilska inombords?

Själv tittade jag på både "Morgonsoffan" och "Sverige pussas & kramas" och skrattade högt flera gånger. Men inte åt några komiker som tog sig själva på så mycket allvar som Nour och Özz Nujen.


_

2 kommentarer:

Håkan Thörn sa...

tyvärr så slutar ju inte expressens tabbar vid ett aprilskämt... i lördagens artikel om BD-anders göthbergs självmord publicerade man bild både på löpet och inne i tidningen på - Pop-Lars Malmros i BD istället. Kan ingen bara köpa över Mats Olsson och sen lägga ner skiten?

Check Yourselfish sa...

Det är så jävla jävla dåligt att inte vara tvärsäker på vem man dödförklarar på ett löp. Och kommer det någon rakryggad chefredaktör och ber om ursäkt med böjd nacke? Nä, det blir en sur rättelse och kommentar i Resumé, det fick liksom räcka.

Hoppas Poplars stämmer dem.

shareknapp

Bookmark and Share