torsdag, mars 27, 2008

Sverige flyr från ansvar, jag kräver att Skålberg har spelat klart

Läste en otroligt bra artikel i SvD i morse. Den handlade om en bok på ämnet att hela Sverige flyr från ansvar (Läs om Ann Heberleins troligen helt fantastiska bok "Det är inte mitt fel" i SvD.se här!) och jag kan inte låta bli att tänka på gårdagens hockeymatch mellan Färjestad och LHC när jag läser artikeln.

Det är jävligt lätt att peka på endera starkt motstånd eller den enögde hemmadomaren Tomas "Kuben" Andersson när man får många mål och domslut mot sig, men den här gången måste vi nog fan utkräva ansvar från Färjestadsspelarna själva och inte minst deras ledare Tommy Samuelsson.

Tommy petade till sist darrige backen Jens Skålberg, men inte förrän han hade gett bort pucken i ett matchavgörande tillfälle (ställningen 0-1 och 8 minuter in i andra perioden) och därmed skapat friläge åt Weinhandl av alla jävlar. Eller vänta. Skålberg fick spela ett byte till och tappade pucken framför eget mål en gång till. Jonas Gustavsson räddade hans ansikte och arsle den gången, men Tommy fick slutligen nog. Jag vill aldrig se Skålbergseländet i en Färjestadströja igen, men Tomas Rundqvist har skrivit långt kontrakt med fanskapet.

Samuelsson i sin tur verkar lida av samma slags handlingsförlamning i båset som Roger Melin drabbades av i samma situation i förra årets semifinal. Jag förstår att man inte kan ändra en matchbild med ett pennstreck, men en toppning får inte innebära att kvällens bästa spelare (Emil Kåberg och Matte Johansson) får spela mindre. Vad fan är det med karln?

Att Fabian Brunnström har sina tankar på annat håll än i slutspelet är väldigt tydligt. Han borde ha satt några puckar igår, men saknar skärpa och självförtroende. Han borde dessutom ha blivit paniksåld (eller åtminstone bänkad) för superblundern han gjorde när han åkte och bytte i stället för att åka med en LHC-puckförare ner i egen zon och försvara sig.

Sen måste ansvaret falla tungt på Jörgen Jönsson, Pelle Prestberg och Rickard Wallin. Alla har smartness med sig på isen, men det leder inte till mycket konstruktivt och det duger inte. Pelle är bara med i laget för att panga in mål och han sätter inte några varken omöjliga eller möjliga lägen längre. Och Jöggas och Walles gnäll är bara beklämmande att bese.

Skärpning för fasen!

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share