söndag, mars 09, 2008

Nytt med The Roots

Jag var en av The Roots förra fantastiska skivas ("Game Theory") största supporters för två år sedan och den 29 april är det dags för Phillygruppens "Rising Down".

De första två spåren från skivan som jag har hört låter helt strålande, riktigt tungt och hårt. Precis som jag gillar dem bäst.

Videon "Get Busy", med DJ Jazzy Jeff på scratch och Dice Raw och Peedi Crakk som gästrappare kom på On Smash häromdagen. Och det är så otroligt jäkla bra. Black Thought kan mycket väl vära världens bästa och mest hårt tydliga rappare och han sparras som vanligt mycket fint av både Peedi och Dice. Bäst i videon är ?uestloves konstigt arga robotrörelser.


The Roots - Get Busy (ft DJ Jazzy Jeff, Dice Raw & Peedi Crakk), video On Smash

Den första låten som dök upp från skivan, "75 Bars (Black's Reconstruction)" är en lång semifreestyle från Black Thought, en låt som passar väl in i The Roots albumtradition och som stärker mina exhalterade hyllningar ovan. Varning dock, videon är lite otäck.


The Roots - 75 Bars (Black's Reconstruction), video On Smash

Både Black Thought och ?uestlove svarar på Entertainment Weeklys frågor om den kommande skivan i den här utmärkta artikeln. Räkna eventuellt med Common, Talib Kweli, Chrisette Michele, Wale och en av medlemmarna i Fall Out Boy (?!!) som gäster på skivan.

Båda videorna ovan har gjorts av Rik Cordero, en regissör som inte är rädd för att experimentera och som gjort sig ett namn på att göra prisvärda videos som kan fungera för att skapa hajp på internet snarare än på TV. Ett exempel: kom ihåg mästarmötet Ghostface Killah ft Beanie Sigel & Styles P - The Barrel Bros förra året!

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share