måndag, mars 31, 2008

Baracks tal om rasism, politisk histora långt över medias huvuden

Jag är inte speciellt högpresterande på måndagsmorgnar, det är lika bra att erkänna det rakt av. Men tro inte att jag plockar ut lön för att skriva sånt här, det är precis den här typen av morgnar som flexsaldo är skapat för...

CY CY CY

När det blåste som isigast kring Barack Obamas kontakter med en rätt så - ähum - rasmotsatt baptistpastor för några veckor sedan, då duckade inte Obama utan levererade det kanske bästa politiska talet som hållits de senaste 40 åren. Har du inte hört det, så finns det såklart YouTubat.


Barack Obama om politik och rasistiska motsättningar, från CNN 18 mars.

Jon Stewarts analys i The Daily Show på Comedy Central/CNN/Kanal 9 av det här talet är den skarpaste mediakritiken som sänts på TV de senaste åren. Stewart ställer sig frågan "hur bevakar 24-timmars-nyhetskanalerna Obamas banbrytande tal"? (Allra bäst är rasisterna spelade av Jason Jones och John Oliver som kritiserar Gettysburgtalet i slutet av klippet nedan).


Jon Stewart på The Daily Show om nyhetskanalernas bevakning av Obamas tal.

CY CY CY

Färjestad blev sannerligen lite överkörda i Linköping igårkväll igen, men jag har inte kastat någon yxa i sjön och jag tror inte att FBK har gjort det heller. Dominik Granak, Kolan Karlsson, Eero Soumenvouri, Rickard Lintner och Jonas Gustavsson måste höja sig många nivåer för att Färjestad ska ha en chans. Så dåliga som samtliga dessa herrar var igår är de inte två matcher i rad.

Andreas Pihl? "Normalt sett aldrig en ful spelare" säger ni? Vad i helvete går ni på? Allt under 15 matchers avstängning är en superstor skandal.

CY CY CY

Kalmar FF spelade säkert inte riktigt så noll-noll-igt som det verkade mot AIK (på reportagen såg det till och med ut som om Cesar hade fler målchanser än hela AIK tillsammans), men det är lite risigt att alla inom Kalmarsfären verkar jäkligt nöjda med 0-0. Henke Rydströms bloggdominans är dock total. Fasen vad bra hans blogg är (både på Barometern och Expressen).

CY CY CY


Förresten: Om du är en av de som skickar mail (eller som i Skivas, Borders eller Universals fall promotionutskick) till adressen "blom-krullapa-quotemagazine.se", så är det lika bra att du slutar med det. Mailservern är fullspammad och avstängd och jag nås i stället på "fredrikblom-alfakrull-yahoo.se"...

_

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share