onsdag, januari 09, 2008

Två extremt viktiga comebacker och en mer, njaa...

Dagens Check Yourselfish trumpetar en fanfar åt två fantastiska comebacker och blir därmed ytterligare en comeback efter nästan en månad utan uppdateringar.

CY CY CY

Allra skönast var söndagens återkomst av "The Wire" (som jag inte såg förrän igår på grund av datastrul). Tidningredaktören Clark Johnson (du känner honom som Meldrick Lewis i Homicide) äger det första avsnittet ihop med inspektör McNulty, risigare än någonsin.

Och Donnie D:s farhågor om att The Wire nu ska handla om hur eländigt det är att dagstidningsmurvelhjältarna, ni vet de klassiska journalisterna med presskortet i hattbrättet, inte får nog med kredd i vår digitala värld (Kinky Afro: "Nya the Wire verkar bli SJF-porr") verkar betydligt överdrivna...

Läs mer om sista Wire-säsongen, som jag skrev om den 13 november, här.

Läs också en rätt duktig amerikansk tevekritiker vid namn Paul Levinsons spoilerfria analys av avsnittet, här.

Way Down in the Hole

Och slutligen, missa inte att lyssna på Steve Earles underbara verson av signaturen "Down in the Hole" hos en av The Wires manusförfattare - David Mills - på bloggen "Undercover Black Man".

CY CY CY

Har sett rätt mycket om båda nomineringsvalen Ohio och New Hampshire (kom igen, så West Wingskadade som vi är så kan man inte strunta i det?) och något har saknats.

Varje gång man ser något knasigt utspel av Lou Dobbs (i natt kallade han de styrande i Vita Huset för "idiots" i direktsändning på CNN, haha) så tänker åtminstone jag direkt på hur det skulle se ut i händerna på Stephen Colbert eller Jon Stewart. Och som av en händelse så har Comedy Central tvingat ut dem på banan, lagom till the caucuses och the primaries. Det blev nog lite för dyrt att låta allt det roliga passera förbi och om jag förstår saken rätt så skriver de materialet själva tills strejken är avblåst.


Daily Show, äntligen tillbaka med "Indecision 2008"

Äntligen nytt material på www.thedailyshow.com igen alltså!

Läs också om Stewarts och Colberts återkomst på CNN.com, här.

CY CY CY

Skulle kunna ha skrivit något kul om Arn-filmen, junior-VM, Vanity Fairartikeln om Bush ekonomiska arv, Charlotte Kalla, The Economists julnummer, Vita Husetboxarna, boken "Svensk Maffia", Färjestads 75-årsbok, grammisomröstningen eller om Alexandersons-å-Svenssons härliga julklapp, men ni får helt enkelt tro mig när jag säger att jag haft tre rätt underbara och avkopplande veckor i digitalskuggans dal.

CY CY CY

Slutligen: Ett elakare, eller mer träffsäkert för delen, yxmord utförd med Macintosh har aldrig gjorts än när Kjell Häglund toksågar SVT:s äckligt lismande årliga film om kungafamiljen på Weird Science ("Kungafamiljen som ett sönderavlat Simpsons").

Och även om jag vet att en del av det han skriver är fel (har träffat både kungaparet och kronprinsessan och åtminstone Vickan ger ett jäkligt vettigt intryck, in person) så går det inte att sluta skratta när man väl börjat läsa texten. Undrar om Rolf Börjlind (eller någon annan 60- eller 70-talssatiriker) hade kommit undan med den där texten för 40 år sedan?_

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share