söndag, november 18, 2007

Hejdå Sidledsdanne och hej Komikerchris!

En snabb omröstning i kommentarsspåret: är det verkligen som L80 säger - att det är ett enormt enegerislöseri att torka handdukar i torktumlaren? Är det inte för exempelvis handdukar som man har uppfunnit torktumlare?

CY CY CY

Sverige mot Spanien var hemskt. Jag tycker att kvällstidningarnas plusgetingbedömningar är alldeles för snäll mot extremt misslyckade insatser från Daniel Andersson, Micke Nilsson, Fredrik Ljungberg, Petter Hansson och Olle Mellberg. Ingen av dem borde få något annat än överstrukna minus efter att inte klarat av att hålla ihop defensiven.

Det enda bra som kom från den här matchen var att sidleds-Danne Andersson med största säkerhet aldrig någonsin kommer att få dra på sig en gul landslagströja igen eftersom det är lika bra att erkänna att två av hans vansinniga markeringsmissar också kostade Sverige två mål.

CY CY CY

Jag lyssnar på Coldplay as much as the next guy och det är svårt att inte imponeras av sångaren Chris Martins kamp för rättvis handel och förmåga att skriva starka melodier. Men jag har aldrig förstått varken varför alla grymma rappare vill göra låtar med honom eller varför Gwyneth Paltrow nobbar alla deffade hollywoodhunkar och hellre är med Martin. Förrän jag såg det här på YouTube.


Världssamvetet Chris Martins persona vänds ut och in av Ricky Gervais på YouTube.

Nu väntar jag bara på Martins komikerkarriär. Inte många kan sparra med genier som Gervais så där proffsigt.

Det finns väldigt många roliga klipp med Ricky Gervais på www.rickygervais.com, the webside of Ricky Gervais... obviously.

CY CY CY

Dokument inifrån om de slagna Hermodsdalsskolebarnen i Malmö var oerhört intressant, även om det är en vetenskapsmässigt tveksam metod som Evin Rubar använder för att bevisa hur verkningslöst det är med hårdare diciplin för skolbarn med invandrarbakgrund. Detta eftersom de flesta invandrarbarnen med stor säkerhet ändå blir slagna hemma och då är de inte rädda för något annat än våld, enligt Rubars tes.

Hur vet Rubar det då? Eventuellt kanske det visas i programmet att sju barn av de tio som Rubar fick tag på av de 20 som utpekades som skolans skyldiga bråkstakar säger att de fått stryk av sina pappor. Ergo osv.

Se programmet och läs mer här hos Svt.se.

CY CY CY

Ytterligare några julklappstips till L80 framför allt:

  • Seinfelds boxar från säsong sju och framåt saknas i samlingen.
  • Det kommer strax en DVD-utgåva av fjärde The Wireåret i USA och både den och tredje året då Stinger Bell biter i gräset lämnar fula hål i hyllan.
  • AC/DC-boxen "Plug Me In" i collectorsversionen med extraskivor verkar också lagom nördig för mig...

_

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share