söndag, november 04, 2007

Daily Show fritt på nätet

Viacom, det YouTubehatande moderföretaget till både MTV och Comedy Central har stängt alla möjligheter att kolla på kanalernas klipp från alla andra länder än USA (arslen).
This Site is offered and made available only to users 18 years of age or older who reside in United States of America. If you are not yet 18 years old, or do not reside in the United States, please discontinue using the Site immediately, or if for any reason, you do not agree with all of the terms and conditions contained in this agreement, please discontinue using the Site immediately because by using or attempting to use the Site, you certify that you are at least 18 years of age and meet any other eligibility and residency requirements of the Site.

Går man in på Daily Shows egen nya site, www.thedailyshow.com, så är klippen fortfarande fria att bese från hela vår globaliserade planet och om man inte gör precis det så går man miste om Världens bästa TV just nu.


Jerry Seinfeld hos Jon Stewart den 1 november, från Daily Shows egen webb.

I klippet ovan avslöjar Jerry att han funderar på att göra en helt nyinspelad Seinfeldscen med hela gänget efter fängelsevistelsen. Jon Stewart, ers egen bloggskribent och en stor del av publiken tappar hakorna och vågar nästan inte tro sina öron. Vad tror ni?

Har bara spenderat någon timme på Daily Show-webben, men om jag förstår saken rätt så finns varenda inspelat avsnitt av Daily Show någonsin att se gratis på webbplatsen. I så fall är det internets allra största guldgruva som precis öppnat...


Nobels Fredspris till Al Gore, från Daily Shows webb.

Daily Shows klipp om Nobels fredspris till Al Gore från den 15 oktober är bland det hårdaste jag sett, Stewart är BÄST när han ger sig på FOX News och Sean Hannity.

Hysteriskt rolig kommentar och kritik på sin egen arbetsgivare exempelvis när Stewart kommenterar författarstrejken inom amerikansk TV med något som troligen också förklarar varför Viacom inte vill att man ska kunna titta på deras program utanför USA:
På ena sidan har vi skribenterna som vill ha betalt för att deras material går att se via andra internetbaserade medier än traditionell TV och på andra sidan har vi tevebolagen som säger "det är så nytt med internet, vi vet inte om vi tjänar pengar på det än".
Faktum är att Stewart också lyckas göra extremt intelligent journalistiskt arbete, nästan på en helt egen nivå inom den seriösa tevebranschen också.

Titta bara på det helt fantastiska pratet med cancersjuke republikanske nyss avgångne Vita Husetpresschefen Tony Snow. Han låter Snow prata och mellan skratten kommer äkta initierad kunskap. Genialitet i sin finaste form.


Tony Snow på Daily Show oktober 2007, från Daily Shows webb
.

Synd bara att systersajterna Colbert Report och Indecision 2008 (som funkade fram tills i onsdags, nu får man bara se en reklamfilm och därefter kommer ingenting av klippet) inte har hunnit springa ifrån Viacoms idiotiska internationella ban på samma sätt som Daily Show har gjort.

Måste hitta en proxy som tar mig in i deras filmer också... Maila gärna en bra länk eller skriv hur man ska bära sig åt i kommentarerna!


_

4 kommentarer:

Rob base sa...

Vill du se Comedy central finns iallafall TVU. Sök på, ladda ner den spelaren, rulla ner, avnjut.

Check Yourselfish sa...

EZ Rocks polare! Har TVU sen länge installerat men har inte kollat sen förra året nång gång. Tack för tipset! Nu kan jag ju se Colbert Report måndag till torsdag! Härligt!

Läser man tablån så enkelt som det står om man trycker på guide längst ner till vänster eller måste man räkna om tiderna?

Måndag:
19:00 Daily Show/ Stewart A humorous slant on top news stories.

19:30 The Colbert Report Stephen Colbert and guests discuss current issues.

20:00 Premium Blend Damon Wayans; David Huntsberger; Tracy Esposito; W. Kamau Bell; Pete Lee.

20:30 Reno 911! The sheriff's department tries to look good for the FBI.

21:00 MAD TV "Weekend at Tupac's2; "Lean Bulime."

22:00 MAD TV "American Idol" winner Kelly Clarkson.

22:30 Daily Show/ Stewart A humorous slant on top news stories.

23:00 The Colbert Report Stephen Colbert and guests discuss current issues.

Rob base sa...

Tror att man måste räkna om tiden, har inte hunnit bekanta mig med CC, ska göras dock. Har mest använt den för fantastiska gol tv. Förresten hur bra är American Gangster? själv blev jag besviken på musiken, förutom "Roc Boys". Har jag missat helheten?

Check Yourselfish sa...

Jag har räknat ut att om man ställer tablån på GMT-1 (dvs vår CET) och obegripligt nog tar bort en halvtimme - DÅ stämmer tablån. Konstigt.

Både Daily Show och Colbert Report har gått över till repriser nu är strejken är i full gång...

Jag håller med det jag läste på Stereogum om att Jay-Z:s American Gangster är aningen hetare än Black Album, vilket gör den till det bästa Jigga har släppt sen Blueprint.

Till och med Neptunes beats låter för en gångs skull rätt tuffa ihop med Jigga och resten av musiken är väldigt sammahållen. Låten med Nas är grym och den med Lil Wayne ännu fetare. Allra bäst gillar jag låten "No Hook", men det är ju extremt väntat att just jag skulle gilla ryggsäckslåten bäst...

Det är en tacksam värld för en rappare med Jay-Z:s bakgrund att kliva in i. Säkerligen har han också inspirerats av att filmen också ofta beskrivs som ett mästerverk. Har inte sett den själv än.

shareknapp

Bookmark and Share