fredag, oktober 26, 2007

TV-humor och politik

Färjestad spelade mästarhockey mot Frölunda i LLA igår. Hade bara Fabian eller Åslund fått sprätta in något av sina frilägen hade hela laget spelat lika viktiga roller i matchen. Bäst på isen var Peter Nordström och Pelle Prestberg som äntligen både retar skiten ur motståndarna OCH producerar mängder av poäng. Och både Juuso Riksman och Rickard Lintner kommer från ingenstans och spelar världshockey. Frölunda hade inte mycket att säga till om och jag tror inte att laget hade rått på FBK ens med Johnsson och Andersson friska. Det ser strålande kul ut inför fortsättningen.

CY CY CY

Min egen stads lokaltidnings ledarsida är numera i stort sett helt ensam i den ringhörna där man påstår att Al Gore är en ohederlig antifigur, medan resten av den civiliserade västvärlden har accepterat att klimateffekten är ett faktum. Ledarspalten har fyllts med konstiga texter om hur fel det är att ge honom Nobels fredspris (länk 1, länk 2, länk 3, länk 4). Alla invånare utom två (exempel 2 och 3 ovan) i vår fina stad tittar förvånat på varandra och verkar låtsas som om vi inte läst svamlet, för det är till och med för dumt att ens hetsa upp sig för.

CY CY CY

Discovery Channel visade runt den 11 september tidigare i höst en konspirationsfilm och jag ger inte mycket för konspirationsfilmer i normala fall, men den här var svår att förkasta och den bet sig fast i minnet. Filmen handlade bland annat om hur osannolikt det är att WTC skulle ha fallit ihop på grund av strukturkollaps och hög värme efter att kontorslokalerna fattat eld med hjälp av flygbränslet från de fulltankade terrorplanen.

Teorin i filmen var att stål smälter först vid mycket högre temperaturer än de som fås när möbler, tyg, papper och fotogen brinner och att den enda chansen att få stålet att bete sig så konstigt som när skraporna rasade (lavaliknande floder av flytande stål och flygande vitt puder) är en så kallad kontrollerad detonation med hjälp av termit. Inte termit som i insekterna termiter, utan termit som i den kemiska blandningen av aluminium och järnoxid (se engelskspråkig wiki). Termit skulle ha behövt vara planterat inne i stålkonstruktionerna, både i de två högskraporna och även i hus 7 som ramlade någon dag senare, till synes helt utan anledning. Den tekniska beskrivningen av hela husraset framstod, liksom fysikprofessor Stephen E Jones, som mycket trovärdig och svår att säga emot. Läs mer själv, exempelvis här hos Prison Planet.

Konspirationen förtätades av pikanta detaljer som att fastighetsägaren stod inför gigantiska renoveringar (asbest som skulle saneras, framför allt), en gigantisk försäkring togs ut "mot terrorbrott" kort före nine-eleven och att ett Bush-kontrollerat företag ansvarade för WTC:s säkerhet. Ända tills det sistnämnda drogs jag med i teorierna, men att någon med anknytning till president Bush på något enda sätt skulle ha kunnat delta i mordet av mer än 3000 amerikaner kan jag bara inte acceptera.

Hursomhelst, sorry för det långa upplägget, nu har en aktionsgrupp startats för att skapa uppmärksamhet för just den här filmens teorier och några medlemmar i gruppen dök upp på inspelningen av TV-komikern Bill Mahers program "Real Times with Bill Maher" för någon vecka sedan. Där skrek de slagord och störde studiopratet om någon helt annan politisk fråga.
Bill Maher muckar med 911-aktivister, klipp hos YouTube.

Maher blir vansinnig och låtsas helt plötsligt som om han är tuffare än John Wayne, vilket ser otroligt fånigt ut. Jag kanske inte håller med om att sitta på en humor-TV-inspelning och häckla är det bästa sättet att öka förståelsen för vad det nu är man vill öka förståelsen för, men Mahers brallor kan eventuellt ändå vara nerdragna för alltid.

Marc Eckos tidning Complex (officiell site här) har en blog som skrev oväntat engagerat om det här häromdagen (länk här) och det har inte heller passerat obemärkt förbi. En komentar till blogposten säger elakt:
See, I think it is really funny when people that “barely” know fashion try to talk politics, and your full of shit if you say this is not political...
och fortsätter:
This site is pure stupidity, everything you have is off of Marc Ecko, and Marc, this writer for your blog is hurting your clothing line, get rid of this asshole.
CY CY CY


Mindre grinig än Maher och väldigt mycket mer träffsäkert rolig är självklart Stephen Colbert, som nu deltar i presidentvalskampanjen. Inte i hela USA, utan bara i delstaten South Carolina. Kanske.

Länk till Colberts tillkännagivande på Comedy Central, här.

Kampanjen sker främst på Comedy Central och på Facebook, förstås.

CY CY CY

På tal om tevekomiker, såg ni Jerry Seinfeld driva med Jay Leno på femman igår? Han tog tag i Lenos amerikanska patriotflagga på kavajslaget och frågade "behöver du verkligen påtala att du är f-ö-r USA?". Leno orkade inte tjafsa utan fortsatte blaja sitt trötta prat om mindre än ingenting.
Kan förresten tipsa om en mycket bra intervju med Seinfeld på New York Times webb, här (du måste ha ett gratiskonto på NYT).

Bill Maher sa förresten en gång:
Show me a guy wearing a flag pin and I will show you an asshole.
CY CY CY

När släpptes Lupe Fiascos skiva "Street Smart"? Är det en "riktig" CD? Hittade den på tyska Hip Hop Vinyl igår (länk här) och enligt sajten finns den i lager.

Även om det verkar oklart hur skivan egentligen ser ut, så är den av allt att döma släppt på Lupes riktiga bolag First & Fifteenth, så det verkar inte vara en bootleg men andra platser på nätet påstår att det är en DJ-exclusive, vad det nu betyder...

CY CY CY

Gillar inte den där låten med Embassysamplingen från Petters nya, men tycker på nåt sätt att det är ett friskhetstecken att han rider på den typen av beats. En av låtarna på Kens nya platta låter som ett M.I.A-beat och jag gillar den låten mer.

CY CY CY

Alla som inte dansar är våldtäktsmän. Där har ni årets låtrefräng. Från Maskinens nya singel med samma namn, ute snart på Pope/Playground. Vilka Maskinen är? Slagsmåls-Frej, motormuns-Afasi och Snook-Kihlen.
Länk: Lyssna själv hos Mad Decent.

CY CY CY

Funderade lite på om jag borde åka en kort sväng till Hultsfred och kolla på Rookie i kväll, men inga av banden är tillräckligt kända eller uppskattade på Vedbergskroken, så det blir nog några enkla AW-bärs i Västervik i stället.

_

2 kommentarer:

Durmer sa...

Trist att ni inte dök upp. Vi hade finbesök i form av Bozos brorsa. Bäst av banden var lätt The Deer Tracks. Kolla upp dom. Snygg electronica med beats och klarinett.

Check Yourselfish sa...

Förstår inte den där Rookiesidan, men ska googla hjortspåren.

Jag var dyng på restaurangbåten Simson, där coverbandet Captain Haddox spelade (tyst). Parantesen är viktig i sammanhanget, eftersom jag troligen inte stått ut om det låtit högt. Nu var det så låg volym att man kunde stå i baren och supa i fred.

shareknapp

Bookmark and Share