lördag, september 08, 2007

Långtbortistan, i mediaskuggan

Husköpet i somras är kul på många sätt, men allra bäst är att vi nu är med diskmaskin. Livskvaliteten har höjts med många klasser, från sunkigt kök och vardagsgnäll till rosaskimrande tomtebolycka och matlagsningsglädje. Vi borde åtminstone ha köpt en diskmaskin för länge sedan alltså...

CY CY CY

En hojåkarklubbs lokal invid rv35 mellan Överum och Åtvidaberg sprängdes i natt. Polisen är rätt säker på att det är ett attentat och oddsen för att det inte handlar om en olycka är ju inte direkt höga, eftersom landets två farligaste MC-gäng vid ett möte (i Borgvik utanför Grums för några år sedan) slagit sig samman i ansträngningarna att utrota just det här gänget som finns bland annat utanför Åtvid.

Sprängningen är iofs mindre farlig när den inträffar mitt i skogen nära gränsen mellan Östergötland och Småland, än om det hände mitt i storstaden. Men jösses vad ointresserade och långsamma media är på den här bollen. Explosionen inträffade vid tretiden i natt och än så länge - nu är det lunchtid och nästan tio timmar senare - är det egentligen bara TT (som till och med står för Correns arbete!) och Sveriges Radio Östergötland som hunnit eller orkat ta tag i frågan.

Vårt lilla hörn av Sverge ligger inte speciellt långt från storstadsregionerna, men det är ohyggligt jobbigt att lämna redaktionslokalerna för att åka till Åtvidaberg, Västervik, Gamleby, och Valdemarsvik oavsett om det är positiva och intressanta samhällsnyheter eller skäggiga män som spränger varandra i luften.

De här sorgliga ursäkterna för lokalredaktioner som Expressen och Aftonbladet har runt om landet har nog inte råd med övertidsersättning för ett lördagsmorgonknäck, men vad håller Corren ("se alla fyra bilder" är det roligaste omedvetet ironiska jag läst, särskilt när ingen av bilderna visar någonting som har sprängts) , TV4 Öst, SVT Östnytt och övriga tunga drakar på med?

En nyhet är bara en nyhet strax efter den har hänt och bäst-före-tiden förkortas med flera timmar varje månad som bredbanden ökar hastigheten hemma hos svenskarna. Varför ens bedriva nyhetsjournalistik om man inte har det i sig att instinktivt genast överge allt man höll på med för att vara först på plats och få scoopet?

Nordöstra småland och södra Östergötland är helt enkelt en väldigt isolerad del av Sverige, på många sätt.

CY CY CY

Är precis så långt ifrån imponerad av 50 Cents "Curtis" som jag trodde. Säljer den 350.000 ex ska han vara glad. Kanye kommer att ta hem den där matchen enkelt, mycket enklare än de flesta verkar tro.

CY CY CY

Rock D:s "DDT" med Big Boi från OutKast lovar en rätt tung raphöst. Big Boi verkar ge sig på Killer Mike vilket kan bli hur granithårt som helst. Låten är inte ny (dök upp på Fader - som ju aldrig missar någonting - i våras redan), men nu är singeln äntligen här.


Hoppas Purple Ribbon får det genomslag de förtjänar nu!

CY CY CY

Och den som inte gillar Mange Schmitds skitroliga nya singel "Jag talar ut" är en Linda Rosingfan. Han borde fan ha döpt låten "Linda Rosing och andra våp", så kanske han för en gångs skull kunde följt upp sin sommarhit med en hösthit.

CY CY CY

Karolina Ramqvist drar täcket av landets absolut sämsta medieredaktion, nämligen Sveriges Radio Göteborgs "Kvällspasset i P3" (läs hennes bloggpost "Inuti Sveriges Radio"). Alla som försökt lyssna på skiten förstår ju att folket bakom programmet har en skruv lös, men det som Ramqvist skriver är skrämmande...

CY CY CY

Nu är det snart dags att peppa igång med lite "YNK! YNK! YNK! FY! FY! FY!" och "Danskjävlar!".

_

2 kommentarer:

Anonym sa...

Väntar med spänning på paket från CD-wow som innehåller både 50 cent och Kanye W. Får se vem som vinner striden i Åmål...

MC-smällen liknar mc-kriget i Norge för ca 10 år sedan...skrämmande..

Check Yourselfish sa...

Tomas, Dr Dre finns med på Curtis, men alldeles för lite - bara en enda låt. Det håller inte, även om det faktiskt finns ovanligt många bra låtar för att vara en fiddyskiva...

shareknapp

Bookmark and Share