måndag, september 24, 2007

Håve är ett hockey-bockeylag

Ingen tror på Färjestad i året elitserie. Ingen. Det är strålande nyheter, för det är alltid just när ingen tror på FBK som laget sluter sig samman och lirar stor hockey. Det snackas oändligt mycket om hur beroende vargarna från Värmland är av sin Jönssonliga, men det är inte värre än något annat lags förstakedja. Skillnaden är att just den här femman, nu med Jeppe Mattsson som prickskjutande backpartner med Totto Rhodin är rakt igenom landslagsmässig.

Rickard Wallin, Eero Somervuori, Esa Pirnes och Jonas Höglund är minst lika stabila och att inte någon av Per Åslund, Micke Johansson eller Martin Johansson skulle få sina riktiga genombrott i år ser jag som helt osannolikt. Christopher Heino-Lindberg får äntligen visa vad han går för mellan stolparna på riktigt och han står i Tre Kronor redan före jul. Det enda riktiga frågetecknet är backsidan, där det skulle kunna blir lite skakigt vid sidan av Frögren, Hamr-kopian Granak och superstabile 17-åringen Johan Motin. Men man har sagt samma sak i fem-sex år och ändå har det hållit riktigt tätt bakåt.

HV71:s marknadsföring med Andreas Jämtin, Per Ledin och Lance Ward är smart för att öka intresset i Jönköping på kort sikt, men kommer att slå tillbaka rakt i ansiktet på jönköpingshockeyn i mars nästa år. När smarta motståndare ger sig på de mentalt rätt svaga Jämtin och Ward (och glöm inte token Nichlas Torp!) i de jämna slutskedena av matcherna så kommer de inte att tänka på lagets bästa i första hand. Det kommer att innebära dumma och onödiga utvisningar och Håvefansen kommer att ångra sin uppslutning bakom griskampanjen (extern länk "Svinet bor inom mig" hos Sportbladet).

Fredrik Weibull på SVT Smålandsnytt har gjort ett bra rep om samma sak, här. Redan i premiären mot Frölunda ikväll på SVT tror jag att vi får se Ward få matchstraff och Tommi Kallio eller någon annan av de rutinerade indianerna kommer att sitta i båset och hånle åt dumheterna.

Det är fullt möjligt Håve kan samla väldigt många poäng och därmed komma i topp i serien, men de vinner aldrig något SM-guld med så låg genomsnitts-IQ. Modo kan tugga sig fram till final igen, men jag tror inte på dem till guldet i år. Det krävs en särskild slags kamphjärna för att kämpa sig till SM-guld två år i rad och i Modo finns bara två sådana från förra året (Timman och Svartvadet) och en nygammal (Werner) - det räcker inte.

Brynäs med målsprutan Brendl och hårdingen Månsson kommer garanterat att överraska många och gå långt långt. Speciellt Daniel Sperrle kommer att bli årets sensation i målet. LHC, Frölunda och Timrå har också mer än rimliga trupper och borde fungera bra, men jag tror inte att någon av dem har tillräckligt breda trupper för att klara en lång säsong med samma höga kvalitet. Strategiskt viktiga spelare som Jonte Hedström, Hahl, Niklas Andersson, Kallio, Tony Mårtensson och Weinis räcker inte när alla tre lagen exempelvis har för dåliga målisar.

Jag tror att lag som Mora, SSK och Skellefteå med lite flyt kan hålla rimligt jämna steg med Linköping, VF och Timrå, Kvaliteter saknas inte (Liket, Hagos och Pitkämäki! Klasén och Hallin! Rehnberg och Söderberg!) och jag tror att andra bedömare luras av lagens relativa nykomlingstatus. Stryklagen blir Djurgården (Linkan är inte i balans och utan hans handleder är laget ingenting) och Luleå som är mycket ihåligt bredvid Lubos Bartecko.

Check Yourselfish tippar slutställningen i elitserien:
 1. HV71
 2. Modo
 3. Brynäs
 4. Färjestad
 5. Frölunda
 6. Linköping
 7. Mora
 8. Timrå
 9. Skellefteå
 10. Södertälje
 11. Djurgården
 12. Luleå
Till semifinal går Färjestad, Modo, Brynäs och endera Frölunda eller HV71. FBK slår sedan Modo i finalen och experter från hela Sverige saltar och pepprar sina skor, hattar och vad det nu är de lovat att äta upp...

CY CY CY

En del nyheter är som gjorda för att kvällstidningar ska skriva om dem. Bara webbadressen till den här nyheten är rolig: www.gt.se/nyheter/1.851739/prast-ollade-kollegas-rum.

CY CY CY

Halebop-Claes och Misan på Pope/Playground har kotrakterat Ken Ring för hans kommande tredje riktiga skiva "Äntligen hemma", som släpps on en månad. För fem år sen skulle man tyckt synd om dem, nu kan det bli väldigt väldigt spännande.

CY CY CY

Det är en väldigt snyggt uppbyggd storybåge uppbyggd i sista Sopranossäsongen. Man kan skymta katastrofen bakom hörnet och man vill verkligen inte missa kraschen.

CY CY CY

Ikväll kommer en centerpartistisk riksdagsman till Västervik för att försvara regeringens statsbudget inför sina egna medlemmar. För ovanlighetens skull är jag lite ledsen över att jag inte är medlem i ett parti, för det hade varit kul att gå dit och fråga om landsbygdsskatten som bondeförbundet drev igenom...


_

5 kommentarer:

Slöve sa...

Skönt att se att det finns en person förutom mig själv som inte tippar Skellefteå på sistaplatsen.

Check Yourselfish sa...

SAIK-fans är rätt speciella, de blir inte ens sura när man tippar deras lag utanför slutspelet...

Och du är ju extra speciell som hellre vill att de ska spela i allsvenskan så att du kan åka till Oskarshamn och se Skellefteå briljera.

Ärligt talat så tror jag att Skellefteå mycket väl kan bli ett sånt där lag som - precis som Kalmar FF - kan odla "vi-mot-världen-kulten" riktigt framgångsrikt. Då är isf det bättre ju längre ner de tippas.

Slöve sa...

Anser det nog bättre att de är i elitserien än i allsvenskan även om jag får det svårare att se dem. Det är för övrigt trettio år sedan de tog sitt SM-tecken så det kanske är dags nu igen. En mer realistisk gissning är nog att de hamnar nånstans mellan 10:e och 6:e plats

löf sa...

Helt rätt om Sopranos! Sista omgången är världklass. Alla misstror varandra och går runt med hjärnspöken. Dom bygger verkligen upp en fantastisk spänning mot sista avsnittet. Söndag kväll är helig. Hockey har jag inte börjat tänka på....

Check Yourselfish sa...

Vad fan hände med mitt förra kommentarsvar här? Konstigt, skrev nåt för flera dagar sen som är borta...

Slöve: Jaha, det är SM-guld som gäller? Konstigt att de släpper spelare som Werner då. Usch, tycker lite synd om SAIK, Hadelöv kan inte räcka till ett helt år till. Tur att de fimpade han den otäta amerikanen iaf.

Löf: Du uttrycker det där härliga misstroende precis på pricken. Och första avsnittet som vi såg hos er i Åmål var en perfekt uppväxling till den här sista platån.

Det liksom började som en vanlig dramasåpa om diverse familjebestyr och sen bara ballar det ur. Helt klockrent.

Du får gå och stödja mitt gamla lag ÅSK för att komma in i hockeypeppen...

shareknapp

Bookmark and Share