tisdag, september 18, 2007

Centerpartiet och landsbygdsskatten

Kan ni tänka er att socialdemokrater skulle driva igenom en höjd industriarbetar- och vårdsektorskatt? Vänstern punktbeskattar sociologer och hela kultursektorn? Eller att KD tar bort avdragsrätten för välgörenhet (tänk kollekt)?

Motsvarande sak hände när Mauderaterna från Stureplan, Centern alltså, började driva på för en bensinskattehöjning. Och nu drev Centerpartiet till slut igenom bensinskattehöjning i regeringens budgetförhandling. (Ni kan ju tro att det diskuteras rätt livligt över köksbordet på Vedbergskroken. Hur kan egentligen fyra partier hålla fred i Rosenbad, när vi inte kan komma överens hemma om den här frågan?)

Och hur fan kan det gamla bondeförbundet lägga fram ett förslag som absolut hårdast drabbar landsbygdsbor?

Ja, det ges avdrag för jobbresor, säger Maud Olofsson. Men ges det avdrag för resor till fritidsaktiviteter? Ges det ökat stöd för resor till vård, studier eller shopping?

Ska vi som bosatt oss på landsbygden där infrastrukturen är av 1950-års modell stanna hemma för att storstadspolitker med egna gigantiska trafikstockningar vill rädda miljön? Jag ger mig fanken på att regeringen inte funderat igenom vad det egentligen innebär för Sverige som helhet att staten chockhöjer bränslebeskattningen. Jag som trodde att aliansen ville uppmuntra ökad aktivitet, entreprenörsskap och integration ute i Sverige.

Frågan är väl egentligen: Var är nu landsbygdslobbyn när den behövs som bäst? Har Maud slutligen lyckats tysta LRF?

En kraftfull kampanj med åsiktsplatformen "stoppa landsbygdsskatten" borde genast mobiliseras och OM jag någonsin ska kunna acceptera att det här beslutet är vettigt för hela Sverige, så måste regeringen i morgon berätta om, säg, 100 fräscha infrastrukturmiljarder, där lejonparten för en gångs skull inte satsas i storstadsregionerna.

Då kan jag också åka kollektivt och billigt (om 10-20 år, vill säga).

3 kommentarer:

Löf sa...

...och i Åmål vill Centern lägga ner "bygdeskolorna" och köra in ungarna till centrum. Jag kan ju förstå att man vill spara pengar men sin ideologi har dom tappat nånstans'. Hälsa L80.

Har fortfarande inte fått Kanye eller USD 0,5 från CD-wow. Frustrerande!!!

Låtti sa...

Har redan packat ner ett ex av partiboken som ska gå rekomenderat till kommunpamparna i Åmål och meddelat Maudan att hon måste ta dom i örat. Värmlänningarna får allt ta och falla in i ledet!!

Check Yourselfish sa...

Hur är det med dalslänningarna då? Får de göra som de vill?

shareknapp

Bookmark and Share