onsdag, juli 18, 2007

Thief, Sherlock och Hultsfreds räddning?

Min gamle vän Per Alexanderson är ny festivalchef i Hultsfred - presenterat för omvärlden idag bland annat med en fin Håke-intervju på Rockpartys webbsida. Ska någon orka vända Rockparty-skutans virriga färd mot årets fiasko, så är det Per. Sju millar behövs - och det fort, så han lär väl inte få någon mjukstard direkt. Jag tror ändå att Alexanderson kommer att lyckas genom stoppa in lite äkta stönigt RP-hjärta i Hultsfreds program och omvärldskontakter igen.

CY CY CY

Är det sant som ryktet säger - att Sherlock (eller åtminstone de tre fjärdedelar som heter Seb-Roc, PeeWee och Rusiak) kommer att återförenas med start på ett tåg från Stockholm till Way Out West i Göteborg? Ska de inte spela på själva festivalen? I så fall måste jag åka till Stockholm och sen tåg till Göteborg, vilket ju känns inte så lite knasigt.

Ingen blåste hårdare i hajptrumpeten för det där bandet 1997 än ers undertecknad och även om Sherlocks platta "Made To Measure" kanske inte är den superklassiker som jag ansåg den då, så håller mer än hälften av låtarna högre klass än allt engelskspråkig rap som släppts i Sverige de senaste tio åren.

CY CY CY

Undrar förresten vad Speedknock håller på med och varför han inte är aktuell för en återförening?

CY CY CY

I damernas höjdhopp lönar det sig med doping, visar de väl grundade dopinganklagelserna mot bulgariska Veneva - den överranskande silvermedaljören från Ullevi-EM förra året. Var inte guldmedaljören också väldigt oväntad? Och hur var det på VM i Helsingfors förresten? Var inte bronsmedaljören väldigt väldigt osannolik där också? Jag fattar att Kajsa Bergqvist har problem med att tänka snälla tankar sina mottävlare...

CY CY CY

Regnsommaren 2007är som tur är också tevesommaren 2007. Först Studio 60-spurten, sen Entourages kanske bästa säsong. Lägg till Weeds på trean, sena kvällsrepriser av Homicide - Life On The Streets på Kanal 9 och de två rätt schyssta norska serierna Hunter och Ved Kongens bord - så slipper man titta på både Allsång och Midsomermord.

CY CY CY

Men allt bleknar i skuggan bakom en ny serie: FX-serien Thief! (Missa inte den sajten - så ska en promosida se ut!)

Andre Braugher från Homicide spelar iskall, men ändå empatisk, mästertjuv med fin hjälp från Yancy Arias, Malik Yoba, Linda "Terminator" Hamilton och Clifton Collins och post Katrinamiljön i New Orleans är bildmässig och outsliten. Faktum är att varje avsnitt är bättre än de flesta långfilmer jag sett de senaste åren...

Canal + visar de en och en halv timme långa avsnitten med någon slags fullständigt omöjlig förutsägbarhet, men jag har lyckats se alla de tre första avsnitten nu (deras webbsida är inte till mycket hjälp, man får lite bättre hjälp på deras presstjänst - del två går på lördag kl 09 och del tre går nästa lördag kl 08.40). Och i piratbukten ligger tyvärr inga nya delar för en Thiefknarkare med svår abstinens.

CY CY CY

Speaking of teve: TV400 sänder ju egotrip's The (White) Rapper Show och onsdagskvällens avsnitt (där Bushwick Bill hjälper laget med åtminstone ett par normalt fungerande hjärnor att göra en video) översattes av ingen mindre än Gurra G från Just D.

Gamle Gustave har imponerande bra koll på den rätt svåröversatta jargongen, men man tycker ju att han borde kunna översätta meningen "...and ya'll are making a statement" i ett modesammanhang till något som har med "uttrycker er med kläder" att göra?

CY CY CY

Kanske inte har skrivit det någonstans, men gubbrock blir inte bättre än när man korsar Bruce Springsteen och Thin Lizzy. Precis som The Hold Steady gör. Vilken underbar skiva "Boys And Girls In America" är!_

9 kommentarer:

axel sa...

Nix, inget Sherlock på Lugertåget. Men det ska tydligen bli senare, förhoppningsvis i höst, på Yes.

Killa D. sa...

Jag gillar verkligen dina långa postningar utan ämne, de känns faktiskt mer och mer som nån sorts abstrakta höjdpunkt efter veckan.

Men Hold Steady? Jeez, om Paul Westerberg hade ölsinnet i behåll hade han stämt dom till helvetet och tillbaka för deras Replacements-knockoff. Byron Crawford älskar dem förstås men så gillar han ju numera också allt som är vitt och pseudoindie, nu när han får gratisbiljetter till Pitchforkfesterna.

Check Yourselfish sa...

Ax-L:
Kolla den här wow-sidan. Där står det att Sherlock återförenas just på tåget. Är det felskrivet?

Donnie the Don:
Tycker inte att Replacements hade s-å klockrena refränger som Craig Finn skriver, även om gubben i mig verkligen gillar Westerbergs berättande också.

Det är ett tag sen jag orkade följa BOL, men han har mer ofta rätt om gubbrock än om rap nuförtiden.

Skriver han bra saker om Spoon också? Hörde deras nya på Letterman igår och gillar den också...

Check Yourselfish sa...

Fan vad iskallt! Spoons trummis hade en kamera vid sin vänstra fot på Letterman och här är filmen...

De där ska jag se på Way Out West.

Aks L sa...

Hamnade på kvartersfest med Peewee igår, han sa att det rörde sig om ett missförstånd. De tre fjärdedelar (Peewee, Ru och Sebroc) som var aktuella för comeback kommer INTE spela på tåget. De ville repa ordentligt först och "spela en in eller två nya låtar" (!), sen göra en rätt anonym spelning, om jag förstod dansken rätt. Men det är tydligen Yes som har förstatjing, så I'll keep you posted.

kick ass sa...

JA! Du ska också på WOW?!

Då firar vi alltså din födelsedag i Göteborg iår igen? Kram Syrran

Anonym sa...

hold steady rockar riktigt fint. sjukt bra, och riktig glädje på accelerator. konstigt fula, lätt gamla och mest glada av alla. ville inte sluta spela och gjorde skrattretande solon istället, rödvinsfulla och allt annat är spexiga. som det ska vara.

du kanske var där? tror inte det, men är inte säker. hoppas allt är bra med dig.

/ mikael nordlander.

Anonym sa...

allt annat ÄN spexiga.
/ m.

Check Yourselfish sa...

Tjena Micke! Jag missade accelerator (precis som alla andra festiviteter än Beastie Boys på Grönan) och därmed Hold Steadys spelning.

Just den festivalen är normalt sett så långt ifrån vad jag gillar (pretentiösa, otajta och trista indieband) och det var lika förbryllande att The Hold Steady spelade där som när Atmosphere spelade Accelerator för några år sedan.

Däremot har jag laddat ner lite liveinspelningar med bandet och det ser nästan gulligt ut när Craig Finn och de andra rockar på utan självdistans. De ser ut som om de föddes till rockstars, men att ingen har fattat det förrän de nådde 40. Jag älskar det!

Hoppas ni gör en grej på gubbarna i Musikbyrån i höst...

shareknapp

Bookmark and Share