fredag, juni 29, 2007

Wes: Nu stänger vi av tevenHelsidesannons införd i The Hollywood Reporter, torsdagen den 28 juni 2007. Annonsen kostade ungefär $2.500 och betalades av några av Studio 60:s mest hängivna fans. Det räcker dock att ha sett det allra första avsnittet för att förstå varför den superinterna hälsningen om att vi stänger av TV:n är så smart.

Medan jag skriver det här sänds det allra sista avsnittet av det som bara går att beskriva som den bästa serien någonsin. Jag har väntat på att se NBC någonstans officiellt själva skulle säga att det är inte bara säsongsavslutning utan hela seriens allra sista episod. Idag kom det - extremt subtilt i en pytteliten ruta på NBC:s webbsida.

"WHAT KIND OF DAY HAS IT BEEN? 06.28.07 10/9c TV-14. Series finale! In the midst of turmoil, will Matt and Harriet begin again?"
Det är alltså bara att köpa läget: Serien har lagts ner och kommer inte att plockas upp igen.

Insamlingen som drogs igång för annonsen fortsätter, men nu går pengarna till en insamling kallad Tipitina Foundation. Stiftelsen arbetar med återbyggnaden av New Orleans musikliv - en fråga som Aaron Sorkin också snyggt tog upp med ett helt enastående rysningsframkallande musiknummer i julavsnittet förra året.

Läs mer om avsnittet, musikerna, välgörenhetsstiftelsen och New Orleans i bloggen "Help Thank Studio 60 and support Tipitina's" från en vecka tillbaka.

Ladda ner New Orleans-musikernas version av "O Helga Natt" här (mp3).
_

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share