torsdag, maj 31, 2007

Public service är inte så jävla svårt

The Roots trummis Brother ?uestlove fick häromdagen ett meddelande från ett bekymrat och vältaligt fan via Okayplayers forum. Skribenten hade reagerat på att The Roots skulle spela på ett 400-årsjubileumsevenemang vid hamnen i Jamestown, samma hamn som var centrum för slavhandeln i USA:s mörka tidiga historia (alltså exakt just de 400 år tillbaka i tiden som firades). Questo läste meddelandet, svarade på sin MySpace-blogg och höll sedan ett tal under konserten.


Det är ohyggligt svårt att vara offentlig person och samtidigt bete sig moraliskt. Questlove lyckas dessutom undvika att vara utråkig under tiden och min beundran för honom och hans grupp är nära gränslös.

CY CY CY

Nu är inte förtifemman min hemmaväg längre (det är den som går mellan mina gamla hemstäder Karlstad till Göteborg), men jag kan dess alla kurvor - och det är inte få kan jag lova. Nu har någon smarstskalle bestämt att den ska ha status som europaväg och därmed heta E45.

Vore det inte bättre att bygga ut skiten först? Bara idag har tre personer kört ihjäl sig (två vid Vålberg mellan Grums och Säffle och en vid Mellerud) innan sommaren är slut är det tyvärr betydligt fler som fått stryka med på den kostigen...

CY CY CY

Andersåmåns-Anders har ett nytt program på SR P3 ihop med Patrik Ehrnst som är alldeles strålande bra radio. Showen heter "Starkt material" och det är ingen falsk varudeklaration. Den stackars tanten från Malmö stad som råkade säga att "Malmö är tredje rikets största stad" i TV4 Öresund var bara en i en lång rad knasigheter som du behöver höra. Skulle till och med kalla programmet för public service. Torsdagar 16-18.

Sen började Kvällspasset och då blev genast kvaliteten på utsändningen lägre än de flesta studentradioprogram jag hört produceras på fyllan. Tyst i sändning, ett "ööh, nu blev det tyst" och sen stängde jag av.

CY CY CY

Sluta jiddra om vad Public Service egentligen är. Anställ bara smarta människor som brinner för sina jobb så löser det sig av sig självt. (Resumé 31 maj: "Frebran väntas skärpa public service-uppdragen för SVT och SR")

CY CY CY

Är Nas i Europa, eller kom det viktigare saker emellan än en gång för den lille arge? Kom ihåg att han ställde in nästan hela USA-turnén bara för några veckor sen. Då hade han fått för sig att Kelis blivit rasistiskt behandlad av en vakt på House of Blues.

CY CY CY

En profil vid namn Wieståhl här i trakten som jag bor säger enligt Expressen följande när The Ark tackat nej till att delta på kalleankaarret i samband med kronpincettens 30-årsdag (Expressen 30 maj "Salo nobbar Victorias 30-årsfest"):
- De har blivit stora och vill köra sitt eget race, säger Kai Wieståhl
Det hela är så dumt att man undrar hur karln alls får ihop ett evenemang med riktiga artister. Betalar han ens gage för sitt asskissing-event?

CY CY CY

Har tänkt på en grej om Expressen - de kastar ofta spjut i glashus. I går hade tidningen en artikel om en stackars amerikansk spjutkastartjej som inte ville figurera i medier som objekt. Artikeln handlade eventuellt om att det var synd om tjejen för att många hade sett hennes attraktiva bara mage och naturligtvis fick även Expressens läsare se samma mage på en rätt stor bild. Vill ni se söta amerikanska spjutkastare så får ni leta reda på dem själva, jag beter mig inte så knasigt som dem.

Idag skriver samma tidning om att kändisar får bjudvaror och -resor av kändispartajarrangörer som Bindefeldt (Expressen 31 maj: "Kändisarna badar i bjudvaror"). Jag tror att vinkeln är att det är åt helsicke att kändisarna låter sig bjudas på det sättet, men det är som vanligt med tidningens texter lite svårt att klura ut vinkeln. Glashuset i det här fallet måste väl vara att en donna vid namn Isaksson åker med på samma resor och publicerar sina upplevelser i - vänta, just det - Expressens fredagsbilaga varje vecka.

CY CY CY

Två veckor till semestern nu. Arbetsmängden som skulle behöva vara bortjobbad innan dess förskräcker...

_

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share