fredag, maj 04, 2007

Ännu en fredagslunch överhoppad

Idag gick det inte lika fort när jag körde till jobbet. Redan efter några hundra meter på E22 kände jag att något var fel med ett framhjul och alltså svängde jag av för att åka till min bilmekaniker. Tanken var att något blivit fel med balanseringen vid bytet till de nya sommardäcken på silverpilen, men vår husmeckare menade att det alls inte kunde ha med det att göra och bad mig komma in med bilen i början på nästa vecka i stället.

Jag vände åter mot jobbet och kände redan när jag passerade Preemmacken att det inte kunde vänta till nästa vecka. Men fler bilar får inte plats på en mackplan än de som hade hittat till den oragea björnen i Gamleby i morse, så jag tänkte att det håller väl till OKQ8 i Västervik. Där skulle jag kolla så att hjulbultarna satt åt och att det fanns ordentligt med luft i däcken. Problemet var bara att det i stort sett inte gick att köra mer än 90 km/h, en upplevelse som är nog så ovanlig med 19o hk i motorn.

Väl framme på macken i Västervik fick jag en rejäl chock när två av bultarna var nära att ramla av, så löst satt de. Allihop var lösa i varierande grad och med lite otur hade hela fälgen rullat iväg någonstans runt Almvik i morse.

Positivt tänkande, grundkurs 1: Nu har jag lärt mig hur det känns att nästan tappa ett hjul i alla fall...

CY CY CY

Mysteriet med vilken säsong de nya avsnitten av Entourage som torrentar runt på the internets är löst. Det som nu sänds i USA är en förlängning av tredje säsongen (jämfört med tidigare år).

Andra årgången hade 12 avsnitt inalles och såldes i en DVD-box som "Entourage - The Complete Second Season", medan tredje säsongens tolv första avsnitt nu dykt upp i brevlådan i boxen "Entourage - Season Three, part 1".

CY CY CY

I samma paket från Badlands låg det maffiga sista numret av tidningen Sex. Har bara hunnit skumma igenom några av artiklarna (den första om skaparen bakom Extreme Makeover, Home Edition och den om Robyn verkar som bra och det är säkert resten också).

CY CY CY

Fick lite hicka av ölänningens utseendeanalys i en artikel om en ung manlig soulcrooner i DN på Stan igår, men det var inget mot reaktionen som Jane Magnussons inledning på morgonens Spindelmannenrecension. Har lite dålig koll på spindelmännens nätkletutsöndringsanordningar, men det kan ju faktiskt vara så att hon inte alls anstränger sig för att vara snuskig när hon skriver följande:
Spider-Mans egentliga superhjälteegenskap är att han kan spruta ur tre hål samtidigt. Inte undra på att M J (Kirsten Dunst) är så hopplöst förälskad i honom.

CY CY CY

En festivalchef jag kände skriver hårt, utlämnande och med stor trolighet även olagligt kränkande om en tjänsteman på socialstyrelsen i sin blogg. Socialstyrelsen backar sin tjänsteman och hotar inte bara med polisanmälan för kränkning, utan också "andra åtgärder" säger en talesman i P3-nyheterna under fredagen.

Syftet med blogginlägget var antagligen att få igång en debatt om dB-gränserna, men ändamålet helgar inte alltid medlen. Inte för att jag på något sätt är förvånad att just den här festivalchefen sätter sig i den här typen av klister, han liksom lever för konflikter och tycker säkert inte att det ens är jobbigt att ha frågvisa blodtörstande reportrar efter sig. Men också en ovan bloggare kan ha svårt att hitta gränsen för personliga kränkningar i tuffa debattinlägg på nätet. Det som går an i en tidningsdebatt går inte alltid för sig på nätet, vilket jag antar att en viss festivalchef fått lära sig av det mediadrev och eventuella följdverkningar som hans postning dra med sig.

- Barometern/OT (Lösenordsskyddat den 5 maj)
- SR P4 Kalmar
- SR P3 Nyheter fredag 4 maj 12.00 (2:33 minuter in i sändningen)

Rättsläget för den här typen av kränkningar känns rätt solklart när man ser till svenska PUL, men när räknas egentligen PUL för bloggar som kan ligga på servrar var som helst i världen? Nu ligger just festivalchefens blogg på domänen blogg.se, undrar om det hade spelat roll om det varit på blogspot.com?

CY CY CY

Ikväll ska vi se ett hus till i Västervik (har bjudit på ett och tittat på ytterligare i veckan). Den här gången känns det som om vi är beredda att pytsa ut 1,2-1,4 mill för att få hem kåken.


_

3 kommentarer:

Anonym sa...

blogglänken du glömde (?) är här

Anonym sa...

Hehe, nu har föreningsordföranden troligen tvingat festivalchefen ta bort inlägget.

Här är det i sin helhet, med den kränkande personuppgiftshanteringen borttagen:

J*****a B******n R*****g

Hör du till dem som hatar förmynderi och överbeskyddande stat med tillhörande nitiska tjänstemän som lojalt och utan ifrågasättande gör som "storebror" säger. Då älskar du J*****a B******n R*****g som jobbar på Socialstyrelsen, Enheten för hälsoskydd.

J*****a går i spetsen för kampen mot livemusik i Sverige. Med mijöbalken (en lag men lika farlig som en påk i händerna på Johanna) i ena handen och Socialstyrelsens Författningssamling 2005:7 (M) Allmäna råd Höga ljudnivåer i den andra arbetar hon försåtligt för att censurera och stänga ner alla möjligheter till konsertverksamhet i lilla landet Sverige. Varje gång hon blir tillfrågad vevar hon på med ogrundad rappakalja. Varför ställer aldrig en journalist henne mot väggen? Varför behöver aldrig J*****a B******n R*****g bygga under sina påståenden med fakta som när, var och hur? Beror det på att svenska journalister fått för sig att de jobbar på det gamla sovjetorganet Pravda eller att de är flata och ointresserade?

Hur går J*****s ovilja att föra dialog och alla osakliga och felaktiga uttalanden ihop med Socialstyrelsens vilja att bygga sin verksamhet på vetenskap och beprövad erfarenhet?

Kikar man in på Socialstyrelsens spännande hemsida kan man se att J*****a B******n R*****g har fin titel och är specialiserad på buller och miljömålsindikatorer (tidigare, före befordran, buller och dricksvatten). Självklart är det meriter (musik = buller) man måste ha för att vara livescenens beställningsmördare.

Så är du förälder och undrar varför du inte längre får gå med dina barn under 13 år på konserter och festivaler då ska du så klart ringa direkt till J*****a och diskutera saken. Fråga varför hon är så emot livemusik och speciellt att föräldrar och barn får gå tillsammans. Varför är Johanna bättre på att ta hand om och skydda dina barn än du själv är? Du når J*****a B******n R*****g på telefon 08 *** *** **.

Är du bara en vanlig skön person som tycker att livemusik är en av de viktigaste delarna i livet, men börjat undra varför du inte får den konsertupplevelse du betalat för. Eller undrar varför bra rockklubbar stänger ner. Då ska du inte gnälla på arrangörerna. Då ska du ringa och fråga J*****a B******n R*****g varför hon så nitiskt och lojalt har tagit som sin uppgift att sabotera den svenska livescenen. Du når J*****a B******n R*****g på telefon 08 *** *** **.

Självklart är inte JBR ensam i sin kamp mot livemusik, men hon har tagit på sig rollen som härförare. Bakom sig har hon politiker och chefer. Men klart man undrar om det är så här ett fritt och demokratiskt samhälle ska funka. Vi som minns skrattar i dag åt Brödinstitutets kampanj som sa att "Socialstyrelsens vill att vi äter 6 - 8 skivor bröd om dagen".

Nu känns det som att det som en gång var hittepå håller på att bli verklighet. När har denna myndighet fullständigt befriad från sunt förnuft fått till en lag som kräver att vi alla ska ha gåhjälm. Livet är ju farligt!
2007-apr-24 @ 15:47 Allmänt

Check Yourselfish sa...

Ja jösses.

Till Nyheterna/Östra Småland säger Lennart Beijer att han tycker att festivalchefen gått för långt (Nyheterna, lör 5 maj) och nu är som sagt inlägget borta.

Det knäppaste är i dagens DN Kultur där Ossi Carp ställer följande (rätt härligt hårda) fråga till festivalchefen:

Varför riktar du dig så elakt mot en enskild tjänsteman och lägger ut det på bloggen?

- Jag vänder mig till Socialstyrelsen i bloggen. Det är tråkigt om det missuppfattas.

Ursäkta? Redan bloggrubriken riktar sig till personen, inte myndigheten.

Resten av texten är svår att missuppfatta så som festivalchefen vill, men desto lättare att uppfatta som ett personpåhopp...

En ändrad variant där just den frågan är borklippt ligger på nätet DN.se, lör 5 maj.

shareknapp

Bookmark and Share