torsdag, maj 17, 2007

Kristi Grillardag

Skrev på kontraktet igår kväll. Den sista helgen i juni flyttar vi in. Packar gör vi på semestern...

CY CY CY

Så fel det kan bli om en reklamare inte kan sin populärkultur. Ufot som gjorde Gröna Lunds reklam häromveckan borde fan få hemläxa:


Beastie Boys har ägnat större delen av sin karriär åt att avlägsna sig från låten "(You Gotta) Fight For Your Right (To Party)", en låt som för både bandet och nästan alla musikfans världen runt står för en brattig och omogen image - förutom en självklar partystämning. Gruppen har inte spelat den live på de senaste sjutton åren och jag är väldigt väldigt säker på att låten inte kommer att spelas på Gröna Lund den 4 juli i sommar. Och ingen annanstans heller.

Då är det inte så hett att ha låten i reklamen va?

CY CY CY

Antar att man måste ha varit bästa kompis med en strävhårig tax för att se att det här är världens bästa reklamfilm någonsin. Jag blir både glad och tårögd när Svenska Spels glada tax rusar ut igenom altandörren och rullar runt på gräsmattan. Se reklamen i Resumés filmrum.

CY CY CY

Vad konstigt att det först kommer ingenting, sen kommer massor av bra eller åtminstone efterlängtat (Jigga, Nas, Ghostface, etc) och sen kommer inget igen. Därefter släpptes en massa riktigt bra hiphop mellan mars och maj. Den hår våren är rent stålande med Joell Ortiz, Prodigy&Alchemist, Marco Polo, Polyrhythm Addicts, Jazzy Jeff, El-P, Sage Francis och Brother Ali. För att inte tala om Supescis mixplatta. Allihop landar i närheten av framtida klassiker och det är ovanligt på en så kort tid som tre månader...

Den enda nya platta som jag inte förstår alls just nu är Gym Class Heroes CD på Rawkus. Det är en grupp som känns konstruerad och med refränger så sockersöta så blir det säkert just den här gruppen som får hits i stället för de jag nämnde ovan.


_

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share