onsdag, mars 28, 2007

Varning för prestatinerna (SIC!) på Swedbank

Nu har även Swedbank drabbats av phiskebedrägerier. Alldeles nyss dök det upp ett mail från en gangster som nästan kan skriva på svenska. Förutom att ordet prestationer inte blev riktigt rätt så går det i stort sett att läsa meddelandet utan att studsa särskilt mycket på varken ordval, ordföljd eller stavning. Grattis!

Det är ju rätt lurigt att avsändaren verkligen ser ut som "support@swedbank.se", när det är tydligt att den så kallade return-pathen går till "rvr@agvsa.com.ar". Dock ska man ju vara en riktig jubelidiot om man dubbelklickar på den bifogade JÄTTEVIKTIGA exe-filen...
Wed, 28 Mar 2007 13:14:49 +0200
Return-Path: "rvr@agvsa.com.ar"
Received: from 200.42.0.140 (HELO virtd2.datamarkets.com.ar)
Message-ID: <01c7712a$3c616750$6c822ecf@rvr>
From: "support@swedbank.se"
To:
Subject: Förnya din browser omedelbart vad gäller SSL3-stöd


Käre användare
Vår bank följer regelbundet senaste prestatinerna inom kampen mot nätbedrägeri och vidtar förebyggande åtgärder i syftet att nå det bästa möjliga kundskyddet mot nätövergrepp. En grupp specialister på datasäkerhet upptäckte ett kritiskt fel i SSL-protokollet, på frund av vilket hackers kan få tillgång till Ditt konto.
Från och med i morgon ska systemet av kundkontoåtkomst genomgå till det nya SSL3-protokollet, vilket är det säkraste för tillfället. Kunder som använder browsers som inte stödjer SSL3 kan inte få tillgång till kontot genom Internet.
Du behöver att förnya din browser, våra specialister har utvecklat förnyelserna för alla browsertyper. Förnyelserna år befogade till detta brev. Du behöver helt enkelt starta programmodulen och systemet ska förnyas automatiskt.
Programmodulen ssl3.exe är befogad till detta brev.
Tack för stödet, vi ser fram emot ett gynnsamt samarbete

© (eller troligen inte va?) Swedbank AB (publ)
Villkor vid användning av våra internettjänster.

.
.

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share