lördag, februari 17, 2007

Till och med grinigare än Chino XL

I nya numret av Sonic får man kika på ett slags dummyomslag till Timbuktus (på onsdag nästa vecka) kommande platta "Oberoendeframkallande" på näst sista sidan och en liten bild av omslaget finns att titta på hos CDOn.se. Omslaget verkar inte innehålla varken Jason eller en kille jag kände en gång i tiden som heter Måns, för den hårdrocksdesignade logotypen täcker den delen av bilden - men de står mitt i fotot i Sonic.
En fråga: Är det där snyggt?

CY CY CY

Gamle P3-mannen Bengt Grafström (vad hette hans 70- och 80-talsprogram nu igen?) protesterade lite lamt och diffust mot "de stora omändringarna och besparingarna" som nu resulterade i att hans program "Fredag med Grafström" på P4 Kalmar lagts ned (från och med idag).

Helt bortsett från att programmet varit obeskrivligt olyssningsbart (en lokalkändis i motorbranschen har fått orera fritt om bilar han kört och motormässor han varit på, men i stort sett aldrig kommit ens nära några intressanta bil- eller motornyheter) så var själva avslutningen i sig ett bra betyg på de beslutsfattare som låg bakom nedläggningen.

Grafström började en påa och satte igång fel låt, drog ner den igångsatta låtens ljudregel, fortsatte sin påa, startade rätt låt, drog ner ljudregeln mitt i låten, drog upp den igen och avslutade med att klippa direkt efter andra refrängen - med förklaringen att han måste hinna med ytterligare en låt innan Åre skulle ut i etern inom knappt tre minuter.

Ensamsända skitprogram kan väl inte vara dyra att producera, så frågan är vad P4 Kalmar stoppar in på den platsen nästa vecka? Repris av Evenemangslena från morgonprogrammet? Snabbgenomgång av dagens trafikvarningar, med uppdateringar av vilka bilar som blev skrot och vad som går att laga? Är inte helt säker, men tror att ett riksproducerat program går nästan lika bra faktiskt...

CY CY CY

Min gamla homegirl ASET har en fantastisk teveblogg på TV4.se, som jag har missat och eller glömt bort. Tycker det är bra tänkt av fyran att låta henne blogga om vilka TV-kanaler, program och serier som helst. Och Anna skriver ju så jäkla bra!

CY CY CY

SVT tog avsked av West Wing igår och hade man inte redan sett det allra sista avsnittet på DVD för ett tag sen så hade man säkert kastat ut teven när en femtedel av bildytan nära nog konstant täcktes av ett meddelande om endera hur ledsna de var att textremsorna inte fungerade eller om att de kanske skulle sända avsnittet i repris någon gång, oklart när. Var det praktikantkväll på sändningsledningen, eller är det ok att supa på arbetstid på gärdet?

CY CY CY

Färjestads bedrövliga webbsida (som sköts på ett skönt nepotistiskt sätt av kommunikationschefens son) har bara utvecklats åt det sämre, om man bortser från webbtevesatsningen som tvärtom är toppen och framsynt. En del av strulet på deras webb kan iofs mycket väl vara negativt påverkad av vilket webbhotell de ansvariga valt. Sajten ligger nämligen hos Active 24, vilket kan förklara varlör DNS-erna pekat hejvilt de senaste veckorna.
Läs om Active 24 hos Dina Pengar.

Unge herr webbredaktör på FBK är dessutom otidig mot hemsidebesökare som undrar varför de landar på Löfbergs Lila Arenas webbsida när de skriver www.farjestadsbk.se i sina browsers och varför flera underavdelningar på deras sida inte fungerar alls. "Det är i alla fall inget fel på vår webbsida", avslutar han. Bra tänkt.

CY CY CY

Kvällstidningarna har för en gångs skull ansträngt sig för att hamna på rätt sida om anständighetens gräns när de skildrat ett oerhört tragiskt människoöde (som med en katastrofal slutpunkt rullades upp i tisdags). Men anledningen till att de för en gångs skull inte gottat sig i integritetskränkande uthängning är tyvärr inte nyfunnen moralisk kompass, utan att de vet att läsarna skulle vänt sig mot dem när det gällde en såpass känd och omtyckt person. Vilket är så cyniskt att det gör ont att skriva, till och med.

Konsekvensen har hursomhelst blivit att ingen vågat skriva ordet självmord, som i stället dök upp först på DN:s ledarsida, idag. Det har gjort många intresserade läsare faktiskt inte ens vetat vad som orsakade tragedin.

Analysen slutar alltså i den vidriga slutsatsen: Att skildra ett självmord går inte att göra med löpsedlar, 3-4 uppslag i kanske fyra dagar i rad. Om man inte väljer att strunta i att nämna ordet. Då går det bra att mjölka på. Och på. Och på. En bra affär om den sköts rätt.

CY CY CY

En söt tjej jag känner frågade precis från soffan:
- Herregud, hur många gubbar kan vara pappa till Anna Nicoles barn?

CY CY CY

Idag lyssnar jag på Chino XL. Det syns nästan på det jag skrivit, märker jag. Ska ägna mig åt saker jag tycker om resten av helgen nu, så blir jag kanske på bättre humör...

4 kommentarer:

ptrkhmbrg sa...

Bengt Grafström... Är inte det Barnjournalen-mannen?

Timbuk-skivan ja. Den har jag ju inte ens fått nosa på än. Jag vet inte vad jag tycker om omslaget än. Heller.

Check Yourselfish sa...

Nä, barnjournalenmannen hette något liknande men det är en helt annan vimsefarbror från förr. Den här guben hade något i stil med "Upp till tretton", kan det ha varit det programmet?

Fick precis en förhandslyssningskopia på Timbuk. Återkommer med omdöme så fort jag hunnit igenom den!

Check Yourselfish sa...

Bengt Fahlström, heter han. Belönades enligt Wiki med stora journalistpriset... Ööh?

Wiki ger dock ingen information om vilka P3-program P4-vimsemannen Grafström gjorde back-in-the-day.

ptrkhmbrg sa...

Ah just det. Fahlström var det han hette.

shareknapp

Bookmark and Share