torsdag, februari 22, 2007

Nedräkningen till 24 har inletts på TV4

TV4:s webbsida bjuder på en tuff nedräkningsklocka som räknar ner till kanalens relativt snabba visning av 24:s sjätte säsong.
Fyran har ju fått duktigt med pisk för att de förstört tidigare säsonger av serien med inkonsekventa sändningstider och rent ut sagt dåliga prioriteringar. Läste någonstans att de nu insett att just 24 med sin kronologi är omöjlig att locka tittare till, om man dribblar bort samma tittare med dum schemaläggning.

Därför är det glädjande att sändningstiden är måndagskvällar 20.55 och att man åtminstone verkar tycka att serien är värd allra högsta prioritet (med repris onsdagar 20.00 i TV400 och söndagsnätter 00.15 i fyran). Vi hockeynördar får kolla in Jihde och Wikegård på webben eller den tidiga tisdagsreprisen under resten av våren...

Dessutom gör Thunman eller hennes kollegor på fyrans webbredaktion en rätt bra informationssida om 24 på adressen www.tv4.se/noje/24.

Och den två minuter långa trailern innehåller inte allt för mycket spoilers, så den kan du titta på i lugn och ro. Värre är det som vanligt med Fox 24-sajt i USA, som i likhet med Kjell Häglunds Weird Science bör undvikas om man är rädd för att få hemlisar röjda i förtid.

Någon mindre tevefixerad DN-skribent vid namn Sara Ullberg lyckas i dagens tidning med konststycket att tappa alla korten från en annars rätt intressant hand. Hon skriver att 24 gått påtryckningar om att serien borde visa färre och mindre grymma tortyrscener till mötes i den kommande - fjärde? - säsongen som börjar på TV4 på måndag.
DN.se om mindre tortyr i 24.

Jojo.

Det är sjätte säsongen som börjar på måndag och i de sju första avsnitt som jag sett är det knappast någon brist på grym tortyr, om man säger så... Antar att nyheten möjligen handlar om en eventuell sjunde säsong?

CY CY CY

Att nya säsonger av favoritserier drar igång är inte så vanligt och man får vara glad så länge man både hinner vara med från början (alla kanaler är inte så bra på marknadsföring) och inte drabbas av det omöjliga boxerkanalkrockandet.

På tisdag nästa vecka börjar House på Canal+ (27 februari, 22.00) och jag prenumererar på C+ nyhetsbrev bara för att få reda på den sortens information. Dorken som skriver deras mail tycker dock inte att det är så jävla noga vilken dag en liten teveserie råkar börja, så han slarvade iväg sitt mail med följande text nyss:
Mail från C+ med meningen: CANAL+ presenterar stolt den tredje säsongen av House: Del 1 Meaning har premiär tisdag 22/2, 22.00 på Film 1

Canal+ House-sajt kan man dock läsa korrekt sändningsinformation, såna initiativ ska premieras - för C+ har inte varit så bra på det där förut.

Serien börjar alltså inte idag, den 22 februari, utan ska gå på tisdagar, från och med den 27 februari.

Bra jobbat!

1 kommentar:

Check Yourselfish sa...

Oh, wow!? Nu är CY twingly-länkad från DN.se.

Håller med Hamberg om att användandet av den där tekniken knappast blir långlivad hos de stora drakarna, när det i praktiken leder till att alla artiklar kan bli ifrågasatta och i majoriteten av fallen på ett sätt som en tidningsredaktör troligen vill moderera först.

Fast samtidigt så kommer ju vissa bloggskribenter också att tänka sig för lite mer innan de far i väg i osaklig och dåligt genomtänkt kritik, om den ramlar rakt in i tidningens webbsida.

Jag är hursomhelst positiv till twingly (även om även jag undrar hur min blogg dykt upp där).

shareknapp

Bookmark and Share