torsdag, januari 25, 2007

Sitting on top of the elitserie

Sådärja! Äntligen serieledning! Ett magsjukt FBK brottade ner Håve och det var än en gång Niskala som var störst, tyngst och bäst, även om Esa Pirnes och Tribuncovs mål var helt vansinnigt snyggt. Och utan två tjurskalliga norrbottningar vid namn Per Ledin och Hento Henriksson hade inte Färjestad gått upp i serieledning ikväll.

CY CY CY

Har glömt att skriva om ölänningens ertappande av den där konstmusiktöntens recension av "Can't Stop Won't Stop" i Aftonbladet. Hela historien är fanemej dummare än när Brittmarie Mattssons oskrivna bok blev sågad i höstas - särskilt Aftonbladets lama respons - och du måste läsa den i nästa Quote.

CY CY CY

Har fått en ny skiva med Robert Valsinger (hemsan är inte klar, men cool ändå!) på posten och även om jag är långt ifrån redo att recensera ännu så vill jag ändå gärna applådera Bashie för att han kör. Och inte på det där sarkastiska kul-att-ni-kör-sättet som Leo & Organism 12 rappade, utan att det verkligen är kul att någon i det här landet har en helt egen vision som också matchas av en talang.

CY CY CY

Lika egna är Dälek, vars nya skiva på Mike Pattons etikett Ipecac "Abandoned Language" Border skickade i veckan. När ambition och artistisk vision far iväg så där högflygande är den pretentiösa pannkakan aldrig långt borta, men jag har trängt igenom Dälek förut (jag gillar fortfarande verkligen både "Negro, Necro, Nekros" och "From Filthy Tongue of Gods and Griots") och kommit ut på andra sidan med förståndet i behåll. Återkommer om 20-30 lyssningar...

CY CY CY

Den största musikhändelsen den senaste tiden är annars Saab 9-5:s inbyggda ljudanläggning. Förutom att högtalarnas ooompf inte ens nästan distar innan öronen gör fysiskt ont, så är det också ett hål för kassettband. Kassettband! Har inte lyssnat på Non Phixions gröna mixtape sedan jag bokade dem till Hultsfred och det håller än. Men det sätter också lite generande ljus på allt skräp som får passera som acceptabel rap 2007.

CY CY CY

Kanske kan till och med blytunga Necrobeats och galna ILL BiLL-verser få mig att lägga Hold Steady, Amy Winehouse och Moneybrother åt sidan lite?

CY CY CY

Såg att Red Hot Chili Peppers konfirmerats till Roskilde nu. Det bara bekräftar min teori om att Rockparty chockhöjt sitt biljettpris för att kunna bre på med den maffigaste Hultsfredsbokningen genom tiderna. RHCP-bokningen har såklart varit känd i bokningskretsar ett bra tag och lillebror-storebrorförhållandet mellan Hultsfred och Roskilde är viktigare för Hultsfred än något annat. Men kan det verkligen vara Metallica de fått på kroken? Kanske är det Red Hot som ska spela på båda ställena, men Roskilde har en månad på sig att marknadsföra bandet själva först?

2 kommentarer:

Slöve sa...

Grattis till seriesegern. Men var förberedd på att Skellefteå kommer att kicka ut er i första slutspelsomgången. Den sköna mörkningen av Skellefteås form som laget håller på med nu för att invagga alla andra i säkerhet kommer att slå tillbaka med full kraft i slutspelet. Lycka till!! För det lär ni behöva om ni har oturen att lottas mot SAIK. Ha det gott..

Check Yourselfish sa...

Oki, nu ska vi nog lugna oss lite. Seriesegern ger jag mig fan på att Håve vinner (som vanligt). Det är en fin miljon att kassera in, men det är rätt ovanligt att samma lag vinner både ligan och slutspelet. FBK är ett utpräglat cup-lag och jag tror faktiskt inte att det spelar så stor roll vilket lag Färjestad får möte i kvart och semi - det blir final ändå...

Och för att Skellefteå ska ha ens en suck att ta sig förbi kvarten så måste man först och främst sparka en målis (Stathos) och som nummer två hoppas att Hadelöv inte gör fler insatser som mot Modo häromsistens...

Den där Dahlberg från Sundsvall kanske kan vara rätt man?

Jag håller nog näst mest på AIK i ligan, inte bara för Perra Johnssons skull. Men inte ens Söderberg/Wernblom i högsta högform kan räcka till semi. Sorry...

shareknapp

Bookmark and Share