onsdag, december 06, 2006

Nileskärpriset till Ramjac?

Borde kanske berätta lite om EPMD och Pharoahe Monchichi på Berns i fredags, men känslan av hur bra det var... nä - mitåt, obegripligt bra det var har försvunnit med baksmällan. Lovar att ägna mig lite åt lucköppning snart (ska skriva mycket mycket mer om EPMD på annan plats).


Tills vidare får ni nöja er med att kolla in den helt nya låten "The Main Event" som EPMD och Keith Murray skrev, spelade in (båda inför publik, no less) och släppte som singel när de var i Holland förra veckan. Försök att tänk bort de veka trummorna och det tondöva tutet... Mer info hos deHop.com.

CY CY CY

Kommer ihåg lite mer av hur grymt det var när Färjestad spöade Djiiurrgaarn på Hovet i lördags. Matchen var väl IV (Inge Vidare), men det faktum att FBK hämtade upp underlägen och till sist vann med alla juniorer lovar gott när Pirnes, Andy J, Olausson och Robin är tillbaka från skador.

Janne Niskala är verkligen årets värvning och ägde isen på Hovet i lördags. Framåt alltså, men det räcker ju inte av en back. Såg Färjestad bli kölhalade av HV71 på Canal+ igår och sämst på isen var Janne Niskala - go figure. Tappar puckar, velar och petar med klubban framför eget mål i stället för att tackla. Varför man ska sätta en sån back i par med en annan av samma sort - Totto Rhodin - förstår jag inte.

Och varför sälja en stark defensiv back som Rami Alanko när man har det här problemet? Lika konstigt är det av Melin/Sammen att sätta tre juniorer ihop i en kedja som ser ut som damkronekedja ungefär. Men jag förstår ju å andra sidan ingenting som har med laguttagning, värvningar eller Totto Rhodin för den delen att göra numer...

CY CY CY

För övrigt ser Frölunda spännande ut med Bäckman i båset och jag är helt säker på att det blir slutspel även iår för indianerna...

CY CY CY

Bra texter och länksamlingar om den bästa kriminalförfattaren jag läst - George Pelecanos - hittar man inte varje dag. Bloggen That Good Good är inte dålig på en fläck och särskilt inte den här posten från förra veckan.

CY CY CY

Mos Def med en sån dunderplatta som "True Magic" (släpps 19 dec, samma dag som en annan stor rappares återkomst) alltså? Vem trodde det efter förra skivan? Tro inte på Byron Crawford, han har som vanligt fel.

CY CY CY

Har ju redan klagat på Grammisnomineringen som saknade Up Hygh, men frågan är om inte det faktum att P3 bommat att nominera Ison&Fille till P3 Guldgalan är ännu värre. Jag menar, visst är Ramjac spännande och visionär, men stoppa pengarna där munnen sitter i så fall. Hand upp alla som hört Ramjac eller Nathalie Gardiner på P3 när inte Nileskär rattat kontrollerna?

Svinigt kul dock att Snook blev nominerade till både årets låt (igen!) och Guldmicken för årets liveartist. Men även Snook blev utan nominering för årets rap. Konspirations-Fregge funderar och lägger ihop ett och ett: Har möjligen Soul Brother Mats Nileskär lite för mycket att säga till om när det gäller just P3:s rapp-pris?

CY CY CY

Bäst just nu är annars debatten om att rap borde vara musik enbart för barn. Ja och att alla över 30 måste sluta lyssna på hiphop och köpa gubbrocksamlingar på Statoil i stället. Idioter.

Jigga gör rätt som skiter i skitungarna. Han borde ha skitit i att svara den jävla Jim Jones också. Kom igen, han gifter sig (kanske) med the B till helgen, det om något borde väl modenissarna och jävelungarna beundra?

CY CY CY

Fick en skiva på posten igår och Kens Tommy Tee-producerade låt "Cutta dom" är bland det bästa han har gjort. Nånsin.

Rapparens egen personliga hälsning på kuvertets utsida var all bifogad information. Jo, alla som bor utanför storstan är ju bönder, precis som att alla från Hässelby är stora humorister...

7 kommentarer:

ptrkhmbrg sa...

Vad jag tycker om Ramjac är väl ingen hemlighet. Årets bästa svenska skiva oavsett kategori. Mats tyckte samma sak redan under förra P3 Guld. Men visst är det sjukt konstigt att Promoe fick nomineringen men inte Ison & Fille.

Check Yourselfish sa...

Jo, det är skönt med ett kvalitetsinriktat pris, men jag stör mig så jag kan dö på Pia Kallischer som står i teve och säger att priserna ska symbolisera vad som spelas i P3, både brett och smalt.

Tjena. När då?

P3 är bara en enda sörja av ängslig popmusik och om ni nu stöder Ramjac så in i helvete, spela dem varje dag i så fall!

Dagens utbrott.

Nu återgår jag till mitt vanliga lugna jag igen.

Mighty sa...

Huvet på spiken. Som vanligt.
Förstår inte vad de sysslar med dagtid.

Misan sa...

Det bästa med Byron Crawford recensionen måste ju ändå vara:

"A HA

Not, as I first expected, a tribute to the great Swedish pop act, "

Kul på flera sätt: Swedish?, men mest för att det hade varit en jättekonstig låt.

Check Yourselfish sa...

Mang
Ja vi har ju redan kört diskussionen om "radio för alla" som blir "radio intressant för ingen" till leda här...

Misan
Haha, du har rätt: Black Dante gör en genreöverskridande synthrapdiscolåt med hyllningstext till Morten Harket o co. Det hade varit något.

BOL är rätt kul att läsa, men man blir ju lite rädd för att folk verkligen tycker så där...

ptrkhmbrg sa...

Vad jag tycker om P3:s musikläggning skulle vi kunna diskutera någon gång. Jag är med dig där. Men gissar ändå att alla genrepriserna mer reflekterar sina respektive program än något annat. Nomineringarna till pop-priset är det absolut roligaste. Som vanligt. Fattaru, Promoe och Max Peezay kan man ju trots allt höra även dagtid. Till och med Up Hygh någon enstaka gång. Inte för att jag lyssnar på radio särskilt ofta, men...

Check Yourselfish sa...

Ok, ska vi snacka genreprogram på P3? Hur många gånger har Jason&ArneAmato spelat Ramjac?

I den mån P3 Hiphop spelar svensk rap alls så är det väl snarare såna som Ison&Fille som skulle prisas?

Det bara skriker ju Nileskär lång väg. Döp om priset...

shareknapp

Bookmark and Share