fredag, december 01, 2006

Kompledig fredag i fåtöljen

Såg ni Viggo Cavlings strikta Stop Snitching-linje i hans råd till den Spy Bar-knarkande journalisten i Resumés dagbok? Ganska kul. Tycker tidningarnas beskrivning av honom som TV-profil är att kraftigt överskatta just de teveprogrammens genomslag iofs...

CY CY CY

Borde re-posta den här posten om EPMD igen, med ändringen att Danmark är out - Stockholm Berns is in. Tog kompledigt idag och har bara lyssnat på the Green Eyed Bandit och Parrish hela dagen. Bästa låten står mellan "Manslaughter" från "Business As Usual", "Da Joint" från "Back in Business", "Get off the Bandwagon" från "Strictly Business" eller framför allt "Head Banger" med en galen Redman från "Always Business Never Personal". Hoppas på en rejäl överkörning på Berns ikväll.

CY CY CY

Har äntligen fått lite tid att läsa ikapp tidningar jag köpt idag och senaste (nr 41) Fader med The Wire-special (tolv sidor The Wire-special!) och Nick Barats utmärkta retrotext om Mobb Deeps förflutna är stålande. Kanske bästa på flera år.

Ännu coolare var den podcast som de bjuder på via iTunes, den hade jag inte ens sett innan. Där kan man också läsa tidningen i pfd-format, vilket är helt sjukt egentligen.

CY CY CY

Idag läckte nya Mos Defskivan "True Magic", Ghostface Killas "More Fish" och Young Jeezys nya. Har inte hunnit lyssna på någon av dem, men har för ovanlighetens skull höga förväntningar på Mos Def. Tiden är mogen för en förbannad Dante på scenen igen, se upp droghandlarrappare.

CY CY CY

Carolina Ramqvist skriver en hel krönika om ölänningens intervju i Quote nr 4 med den skäggige i Looptroop i DN idag. Hon har rätt, det är en intressant del av många rapsnubbars inre som ser inte så lite konstigt ut om man belyser det från en speciell var-är-tjejerna-vinkel. Inte minst mitt eget musiklyssnande (och skrivande).
Läs hela Carolina Ramqvists krönika om "Tidningen Quote lägger Promoe på terapisoffan" från DN 2006-12-01, epokgörande var ordet...

CY CY CY

Och Henke Larsson utlånad, inte till Barca utan Man U, var en rejäl skräll. Då slapp han Royal League ändå...

2 kommentarer:

Donnie Donut sa...

Mos Def-skivan låter bra så här långt, men han verkar ha gjort sig av med de där Led Zep-gitarrerna.

Check Yourselfish sa...

Har inte ens fått hem den än, men det låter ju sjukt lovande om han kommit ur hårdrocksfasen (som vita landetkillar som jag passerade i högstadiet).

shareknapp

Bookmark and Share