söndag, december 17, 2006

Kalla The Wire The Wire

Klart att det började spöregna precis när vi äntligen fick för oss att ta en lång söndagspromenad. Decembervädret 2006 måste väl gå till historien som det sämsta vintermånaden någonsin, om nu inte klimatförändringen faktiskt slagit igenom rekordfort och vi verkligen måste vänja oss vid den fuktiga långhösten. Antar att alla kompisar västerut håller med...

CY CY CY

Plöjde hela andra säsongen av BBC:s The Office igår och även om det smärtar att säga det så tycker jag nog att den amerikanska versionen med Steve Carrell faktiskt till och med blivit bättre än förlagan. Jag gillar ändå Steven Marchants cameo som Oggy-Oggy-Oggy (Oi-Oi-Oi!) i den andra säsongen. Oefterhärmligt bra i den brittiska varianten är också den tre-fyra sekunder långa sekvens som alltid klipps in i eftertexterna. Lätt att missa, men det vore dumt.

CY CY CY

På tal om några år gammal TV: I fredags hade SVT ersatt Spooks med första säsongen av The Wire. Man kunde ju tro att jubelidioterna skulle tagit någon slags lärdom av hur omtalad den andra säsongen av The Wire blev (även i SVT) och repriserat serien som just The Wire. Men, nä då - de envisas fortfarande med att kalla serien "I narkotikans spår", ett namn som verkligen inte säger ett jävla skit om ungefär hälften av seriens handling (polismännens och åklagarnas vardag). En djärv idé: Varför inte bara kalla serien för The Wire?

CY CY CY

Channel One Cup i Mockba har inte varit någon höjdpunkt i Jörgen Jönssons långa landslagskarriär och det blev inte Peter Nordströms ärofyllda återkomst i Tre Kronor. Men de båda äger verkligen isen i numerärt underläge. Många har pratat om just isen, den så söndersponsrade, men jag stör mig som vanligt ännu mer på dräktreklamen. Tjeckiens och Rysslands tröjor är det absolut fulaste jag sett. Snålhetens fulaste tryne är som allra fulast i de gamla öststaterna...

CY CY CY

Min quotemail funkar inte sedan i fredags kväll och väntar du exempelvis på svar om huruvida alla bolticbluesfans är huliganer eller inte så kan det kanske dröja ett tag tills axentus får liv i sina servrar igen.

CY CY CY

Per Bjurman skriver fint om jakten på svensk dalmasjul i New Jersey i Aftonbladet idag. Vi fnissade nästan på oss i soffan av följande text:
"Så när jag och Höken efter en bom i Philadelphia – den ångermanländske hockeyspelare vi åker dit för att träffa är kvar på skridskoprovarvecka i Montreal, visar det sig – kommer körande längs New Jersey turnpike är ett stopp på Ikea-varuhuset i Newark alldeles givet.

Där sägs de ha vänligheten att hålla med sånt svenskar i exil i väst inte riktigt kan motstå, hur amerikanska de än inbillar sig att de blivit.

Och visst, på den lilla marknaden strax intill kassorna hittar vi åtskilligt som får snålvattnet att skölja över våra blågula oxeltänder. Leksandsbröd. Kallas kaviar. Inlagd sill. Ostar från Norrland. Lingonsylt. För att inte tala om turkisk peppar.
Men ingen julmust.

Den är slutsåld, förklarar ett biträde med en suck som antyder att hon är trött på svenskar som kommer in och ska ha all möjlig konstig skit.
– But it’s a must, säger jag i ett försök att vara rolig.
Det hjälper inte.

Så trots en baklucka fylld av knäcke från Siljans södra strand är minerna småbistra när jag svänger ut i Newark-misären igen."
Skrev han så där kul även som söderbaserad gubbrockschef?

CY CY CY

Det är inte förrän när man ska skriva årsbästalistor som man inser hur mycket plattor man lyssnat på under året. Mer än hälften av skivorna jag slaffat/fått/köpt under 2006 är bra - åtminstone på något sätt. Dock släpptes inte speciellt många klassiker de senaste tolv månaderna.

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share