torsdag, december 07, 2006

Entourage blir inte bättre

Den tredje säsongens tionde avsnitt "I Wanna Be Sedated" (först sänt 13 augusti i USA och idag i Sverige) markerar zenit av en av historiens mest underhållande TV-serier. Hur kan jag säga så utan att ha sett varken de återstående avsnitten samma säsong och självklart inte alla avsnitt som inte ens spelats in eller visats ännu?

Jo, det ska jag berätta:

I inget annat avsnitt kommer de att kunna klämma in så många populärkulturreferenser, åtminstone inte så fantastiskt roliga populärkulturreferenser. Det kan ni vara säkra på.

Ett axplock:

- Vanilla Ice hängande över ett balkongräcke (när Suge Knight stal förlagsrättigheterna till "Ice Ice Baby" och därigenom grundlade Death Row-förmögenheten 1991) symboliserades här av Johnny Drama hängande över ett balkongräcke när Wee-Bey från The Wire (vilket i sin tur också är enormt coolt!) tvingar Turtle att riva sitt kontrakt med Saigon...


- Bland partygänget på Saigons hotellrum sågs inte bara Wee-Bey-skådisen Hassan Johnson och några fagra videotjejer utan också hela Three-6-Mafia.

- När Ari (utan att tappa fattningen obegripligt nog) lackar ur på att E kallar honom för douchebag skickar han iskallt iväg honom på lunchmöte med den åldrande - för att inte säga gaggige - filmproducenten Bob Ryan, spelad av den legendariske skådisen Martin Landau.

Det blir ett möte som väldigt tydligt ska minna om Robert Evans, filmproducenten bakom en rad knarkiga och legendariska långfilmer från sent 60- och tidigt 70-tal (tänk Gudfadern och Chinatown). Referenserna till de självbiografiska storys som Evans själv berättat var tydliga (jag älskar "...stängde in Dennis Hopper på dass med en påse shrooms..."). Evans självbiografiska bok och film "The Kid Stays in the Picture" berättar en osminkad story om en tillvaro först i sus och dus för att sedan rasa i spillror och nästan lika meta som hela Entourage är förresten Evans egen flashanimerade serie Kid Notorious som ibland kan ses på TV6 eller ZTV (eller var den nu gick)...

- Att det dessutom slutar med att Vinnie Chase ska göra en biopic om The Ramones ("...Oliver Stone's supposed to do it, but then he made The Doors instead...") värmer ett tre-ackordshjärta...

Dessutom musiken, massor med hiphop, självklart Ramones och "Born To Run" - det här avsnittet spöar både när Ari säger "...it's like R. Kelly at recess..." om sin erektion i avsnitt 7 i första säsongen, galenskaperna med Bob Saget och Playboy Mansion-jiddret.

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share