torsdag, november 02, 2006

Kanye gör bort sig i direktsänd teve

Har legat hemma med hyggligt hög feber, rinnande snok och halsont idag och har passat på att läsa ikapp viktiga tidningar och böcker som blivit liggande. Gillar inte Tom Waits speciellt mycket, men Lennart Perssons språk gör artikeln om Waits i senaste Sonic är rent himmelsk att sluka ändå.

Lupe Fiasco-recensionen i samma tidning är förresten det sämsta skit jag någonsin läst. Den utgår ifrån vad en musikproducent på P3 tror att CD:n ska låta som, baserat på omslagsbilder och Lupes klädstil, och sen handlar det om vad dåligt det är att det låter annorlunda. Varför skriver folk sån skit?

CY CY CY

The Games platta skulle släppas i US&A nästa vecka, men gäller det även i Sverige? Fick ett promotionpaket från Universal i veckan och det borde ha innehållit "Doctors Advocate", men där låg bara C-Murders och K-Cis nya skivor (och förrförra veckan skickade de Martin Stenmark!?). Är Games skiva uppskjuten på grund av läcket i helgen, eller skulle den släppas senare i Europa från början? Hursomhelst är den skitfet, särskilt den enorma niominuterslåten "Why You Hate The Game" med Nas och Floetry-Marsha.

Är förresten bergsäker på att flera av låtarna som det står "producerad av Scott Storch" och även andra producentnamn efter ("Da Shit", "Too Much", "One Night", "Looking at You", och självklart singeln "Let's Ride") egentligen skulle haft Dr Dres credit i stället om inte The Game kallat Fiddy Cent och hans inoljade sängkamrater för lite allt möjligt fult.

CY CY CY

Nas, ett eget kapitel: vad i helvete är ska "The N" föreställa? "Hip Hop is Dead" känns inte längre som en speciellt bra idé, särskilt när man lyssnar på titellåten (som också läckt). En tröttare sampling än Iron Butterflys "In-a-gadda-da-vida" har han aldrig rappat över och då har ändå just han flutit ovanpå mycket skit. Jösses vilken besvikelse alla stora förhoppningar kan bli.

CY CY CY

Mia Gerdins P1-program "Kulturradion: Biblioteket - Hiphop - rytmisk text, rörelse och energi. Om en kaxig gatukultur" med utgångspunkt i Jeff Changs bok "Can't Stop, Won't Stop" var faktiskt mycket bättre än jag vågade hoppas på. Tony och Carina Ernst fick in flera bra pratminus och nån enstaka kulturkofta kanske ser med lite blidare ögon på hiphoppare efter att ha lyssnat på programmet.

CY CY CY

Färjestads bortadräkt blir allt fulare. Idag körde FBK med en modern variant på tvåfärgad SPAPS-hjälm, då de svarta hjälmarna fått någon slags vit dekor. Atte Petmäklubbänen MÅSTE få sparken efter ytterligare en blunder bakom eget mål när HV vann med uddamål i Jerusalemköping. Han är verkligen värdelös.

CY CY CY

Torbjörn Larsson, DN:s nye chefredaktör, har i ett desperat försök att sudda ut den malliga akademikerstämpeln på sin tidning tydligen bestämt sig för att Metros layout är rätt för DN. Det ser billigt och rejält otidsenligt ut. Saknas verkligen grafisk kompetens på Gjörwellsgatan?

CY CY CY

Varför förstår alla andra bilägare än just stockholmska bilägare när det är dags att sätta på dubbdäck?

CY CY CY

MTV-galan i Köpenhamn är påkostad och hysterisk i klippen precis som väntat. Justin Timberlake är ju inte någon stor humorist i Sasha Baron Cohen-skolan (särskilt fula-ord-sketcherna med Snoop Dogg är trista!), men han lyckas ändå hålla ihop händelserna. Är det bara jag eller är det lite pinsamt med en galavärd som också vinner i stort sett alla viktiga priser?

En dansk hipster-DJ står och spelar nån random skit mellan framträdandena och det låter röven. Har de mickat upp hans PA in i TV-bordet? Varför?

Nu vann min ringsignal årets raplåt. Kanyes huvtröja var fulast och Justin avade segmentet med "Ooh, talent and modesty at the same time..." efter att 'Ye som vanligt lyckats låta sitt Napoleonkomplex lysa igenom.

Strax därefter spöade mina boys Snook alla kombatanterna i den tuffa svenska kategorin (Lisa Miskovsky, The Knife och Sounds) och Kihlen rockade en stenhård reklambranschmustasch på bästa sändningstid. "Längst fram i taxin" har därmed slagit igenom betydligt mycket mer än Tracks-, sommartopps- och försäljningslistan antytt, precis som jag misstänkte. Grattis!

Kanyes utbrott när Justice vann årets video ("...min video kostade en miljon dollar, jag hade Pam Anderson... Om inte jag vinner den här kategorin, så förlorar galan trovärdighet..." - Yada yada yada, han är verkligen dum i huvet) var ju såklart kvällens galnaste, möjligen i konkurrens med Kelis mohikanfrisyr.

Update: Tokigheterna är inte slut med det, för i eftersnacksprogrammet som vidtog direkt efter galan, tvangs en MTV-slav att be Kanye om ursäkt för att de dragit honom över Atlanten i onödan. Det var det dummaste jag sett.

CY CY CY

En sak man inte tänkt på sedan MTV började sända på svenska är om programledarna håller internationellt snitt, på samma sätt som Kicki Berg, Beckung, Rebecca DeRuvo eller Schyffert på sin tid. Ehe? Nä. De kan ju i stort sett inte ens göra sig förstådda på engelska...

CY CY CY

Medan Puffy leker rappare (och Cassie mimar/juckar bredvid) i Köpenhamn måste jag avsluta den här bloggposten, men innan dess måste jag propsa just P Diddy-intervjun i nya Kingsize. Mattias Rödahl ställer sjukt tuffa frågor och Puff verkar betydligt mer markbunden än man kan tro. Han har även skrivit en toppenbra intervju med OutKast i samma tidning, kul!

3 kommentarer:

kick ass sa...

citatet
förmedla det klockrena citatet
tänk om aftonblaskan är slut när mitt tåg ska åka!

Check Yourselfish sa...

nästa post sis

Check Yourselfish sa...

Om ni inte tror mig när jag säger att Kanye gjorde bort sig (OK, jag säger det rakt ut: han var pissfull och stenad) så får ni titta själva på YouTube.

Som Spine Magazine sa: "Not a good look, Kanye."

shareknapp

Bookmark and Share