söndag, oktober 01, 2006

På väg upp på berget

Söndagar i Gamleby innebär - om man har tid och tur - att man kan sitta på kanten av ett riktigt maffigt brant och högt berg med utsikt över en bedårande havsvik och läsa Mats Olsson i Sport-Expressen. Ligger lite i startgroparna just nu och därför blir det inte så långt i dag.

CY CY CY

Så vi köpte visst inget hus, men känslan efter att ha genomfört en budgivning, där vi var den sista av tretton kombatanter att vika oss - och där vi ihop med husköparen drev upp priset 155.000 kronor på egen hand - är att vi lärt oss en hel del. Och att vi gjorde rätt som höll oss till vår förbestämda game-plan (att bjuda 10 lax i taget upp till vår högsta nivå 950.000) och inte började ändra när det brann till. Att vi vacklade en del mellan telefonsamtalen till mäklaren behöver ju ingen veta om...

CY CY CY

Snart dags för ett nytt Quote. En hel massa recensioner från yours truly, men ingen intervju eller annan text har jag hunnit med. Rapporter pratar om det snyggaste numret hittills - vilket i så fall innebär att unge hr. Eklund har överträffat sig själv än en gång...

CY CY CY

Jay-Z är tydligen i Europa och alla utom jag har varit och sett honom?

Jag såg Uffe Balla-BallaJohnnys och Niklas kräftskiva för två veckor sen, vad säger ni nu då?


CY CY CY

I veckan var det marknad i Gamleby och en debatt har blossat upp huruvida det ska vara tillåtet att sälja kläder och prylar med marijuanapropaganda. En utredning visar att ordningsstadgan bara kan stoppa försäljning av saker som kan störa allmän ordning och att försäljning av nazipropaganda landar under lagen om hets mot folkgrupp. Knarksaker är inte varken eller. Föreningen Rockparty har jobbat med de här frågorna i många år och på Hultsfredsfestivalen går det - såvitt jag vet i alla fall - inte att hitta någon knarkpropaganda längre. Det är alltså helt upp till marknadsanordnaren att städa upp bland sina egna nasare och ingen fråga för myndigheters inblandning. Den viktigaste frågan - huruvida någon är så dum att de börjar ta droger för att någon kretin bär skitfula kläder med töntiga tryck - har dock inte debatterats. Någon PR-kunnig modeexpert borde ge sig in i den diskussionen...

CY CY CY

Någon snäll på WEA skickade mig några tolvor med Puff Diddy, Paff Duddy, Piff Daddy (eller vad i helvete han kallar sig just idag) som jag lade i en dammig vinylhög. Lyssnade på dem i helgen och just de låtarna ("Come to Me" och "Get Off") kanske inte återupprättar Bad Boys status på egen hand, men jag började ändå fundera på vad bra Sean Combs är på att återuppfinna sig själv. Lyssna själva på "The Future" (låten som Monch pratar med Kashal-Tee om i Kingsize) och "Everything I Love" med Nas och Cee-Lo som gäster och försök säga att det är dåligt på något sätt. Skivan "Press Play" kommer i veckan.

CY CY CY

Själv längtar jag mer efter en annan producents nya platta, nämligen DJ Hi-Tek som släpper sin andra platta "Hi-Teknology 2 - The Chip" om tre veckor på Babygrande med massor av grymma gäster (Bun B, Nas, Common, Q-Tip, Busta, Snoop, Mos Def, Devin the Dude och hela Strong Arm Steady är bara några).

Försmaken som bjuds i form av låten "Where it Started at (NY)" med Dion, Jadakiss, Papoose, Talib Kweli & Raekwon är lovande.

CY CY CY

Måste ila upp på Garpedans, men vill ändå avslutningsvis propsa på saker som vållat glada tillrop under veckan: Kvarteret Skatan där Johan Glans helt plötsligt äger världen, Jonas Hassem Khemiris radiokrönika i Godmorgon Världen, Wireds artikel om Sony PS3, Spine Magazine som aldrig varit bätte, DN:s fantastiska artikel om Jeff Chang, Ost & Delis sjukt goda serranoskinka och inte minst Larry Davids återkomst på SVT med Curb Your Enthusiasm igår.

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share