tisdag, oktober 17, 2006

Dansk business är din bizniz

Samtidigt som jag bara ramlar efter mer och mer i mitt jobb så inser jag nu att jag måste ta några dagar ledigt i november. Onsdagen den 29 november kommer nämligen EPMD till Köpenhamn för en spelning på Store Vega. Om nu Lövet gör allvar av sitt hot om pensionering efter Jurassic 5 på Trägårn förra veckan så betyder väl det att det nu inte finns någon konsertbokare som förstår hur stort det är med (ytterligare) en EPMD-återförening.

Det var i lördags som EMPD (och både nästan hela Hit Squad OCH Def Squad, eller: Keith Murray verkar ju åtminstone ha hoppat av scenen på ett tufft sätt) uppträdde på BB Kings i New York City och utmärkta bloggen Nah Right missade ju såklart inte den uppställningen.

I sina bästa ögonblick är nämligen Erick and Parrish Making Dollars världens kanske grymmaste rapgrupp någonsin, med äckligt tighta rim över ösiga och obegripligt funkiga gyllene-era-produktioner. I sina sämre stunder är de ett patetiskt gäng egon med märkliga människoöden en masse, som i sin tur nästan lockar lika mycket. Kan någon exempelvis förklara hur fan Erick Sermon kunde ramla ut ur det där fönstret 2001 (Wikipedia har en bra artikel länkad om saken här) och inbrottsanklagelserna i jakt på försnillelsebevis i början av 90-talet är verkligen urknasiga.

Lägg till den rouletteliknande känslan när man åker utomlands för att kolla på rapspelningar och du förstår varför vi redan är ett gäng åldrande rapfans som bestämt oss för en novembertur till Danmark. Och fattar du ändå inte så bjuder jag på en videobonanza...

Den klassiska singeln, hämtad från debutskivan "Strictly Business" 1988:

EPMD - You Gots To Chill

Förstalåten från gruppens andra platta "Unfinished Business", släppt 1989:

EPMD - So Watcha' Sayin

Från superklassikern "Business Never Personal", släppt 1992:

EPMD med Redman och K-Solo - Headbanger

Och slutligen: Underskattad för att den kom så sent som 1997 på plattan "Back in Business", men en av mina favoritlåtar, alla kategorier. Någonsin.

EPMD - Da Joint

1 kommentar:

Anonym sa...

Berns, Stockholm, 1 december, skit i Köpenhamn...

shareknapp

Bookmark and Share