fredag, oktober 27, 2006

Avbruten fredagsbl...

Aldrig har en fredag känts så interruptus som idag. Jag gick till jobbet med en väldigt klar bild av hur dagen skulle bli, men blev avbruten av vädervarningar i startblocken redan vid niotiden. SMHI varnade för att en storm av klass 2 (betyder "kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner") skulle drabba Västervik idag. Nu har det fläktat lite under dagen och i SMHI:s senaste vädervarning har vi ramlat ner flera pinnhål och har nu ingen varning alls längre. När jag kommit hem ska jag strax fortsätta jobba, helgledigheten kom alltså av sig. Snacka om antiklimax.

CY CY CY

Skolfrågorna är i fokus i media, nya regeringen innehåller väl ungefär 14 elevrådsordförander och allihop vill in och peta i skolorna. Stephan Mendel-Enk (denna fantastiska skribent!) har författat en mycket läsvärd skolkrönika i dagens Metro och han sätter fantamej huvudet-på-spiken-i-foten-i-röven på sossarnas fullständiga misslyckande i våra skolor, där ingen får bli för bra och alldeles för många inte lyckas alls.

CY CY CY

En öländsk snubbe som jag känner har benämnts som "Metrochef" i en nyhet i Dagens Media i veckan. Idag presenterades mer om nyheten - också på Dagens Media - och man skulle väl ljuga om man menade att mottagandet av tidningsprojektet i kommentarfunktionen var ens försiktigt positivt. Jag måste utropa ett "heja" till uppställningen av skribenter som han ölänningen samlat ihop, eller vad sägs om namn som Martin Gelin, Bodil Malmsten, Mattias Dahlström Märta Myrstener och inte minst Björn af Kleen.

Vad Resumés läsare tycker framgår inte för VC har inte bedömt det som en intressant nyhet (och han ska lära JMK-studenter om nyhetsvärdering?). Det tyckte dock VästerviksTidningen, som - trots att "metrochefens" tidning kommer att bli ytterst svår att få tag på om man inte har ett brevinkast i Stockholm - körde storyn i morse.

CY CY CY

Fast Viggo är rätt grym på att tipsa om roliga videoklipp med Henrik Schyffert i sin blogg åtminstone.

Den här filmen kan föda rätt många odödliga säjningar som kommer att leva egna liv i turnébussar, skolkorridorer och kanske till och med i en och annan tjejbastu.

"...then they want to ligga with the hårig apa med en hajtand runt halsen..."

CY CY CY

Niklas Svensson slutar på Expressen säger både DM:s och Resumés webbar. (Wipe that smile OFF your face, Fred!)

CY CY CY

Har bläddrat som hastigast i senaste numren av Att:ention, DiEgo, Di Weekend och Resumé. Jag läser nästan de tidningarna på samma sätt som kvällstidningarna - i stort sett bara krönikorna och kultur- och nöjestipsen. Jag tror inte att saknaden efter den Pontus Schultz framtida VA-bilaga blir så svår, även om man gärna vill ha mer Martin Gelin på nåt annat sätt i så fall. Skivrecensionerna i Resumé lämnar ju en del att önska, de verkar inte ta just det ämnet på största allvar direkt. Di:s produkter är dock förbannat bra helt enkelt, jag menar: hur misslyckas man med nöjesjournalistik om man förfogar över skribenter som Janne Gradvall, Emil Arvidsson och Susanne Ljung?

CY CY CY

I kväll blir det väl äntligen West Wing på Svt?

CY CY CY

Säsongspremiär för Musikbyrån ikväll och de har träffat både Lupe Fiasco och Cassie, vilket gör att jag inte kommer att missa en minut.

CY CY CY

I morron vankas det party i stan och det kan bli riktigt lajbans. Antar att man lär återkomma i ämnet.

CY CY CY

Stina mailade och undrade om vi inte skulle komma ner till Hultsfred och kolla på Rookiefestivalen, men jag svarade att jag blivit för gammal för att spruta ut hela flaskor i ölkrig för att sen bli både utslängd och ivägburen/hemkörd från nybörjarfestivaler. För att inte tala om att behöva prata tillrätta arga rappare med Freewayskägg som vill puckla på P3-journalister som råkat antyda "att rappare är som dom är... (nudge-nudge)"...

CY CY CY

Måste avsluta med att berätta om en tjej som jag känner. I natt klev hon upp ur sängen och gick i sömnen fram till sovrumsfönstret. Där ställde hon sig och tände, släckte, tände, släckte och slutligen tände fönsterlampan med ögonen stängda. Under tiden sa hon "...men, det går ju inte att släcka den här lampan...".

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share