måndag, september 11, 2006

Slemmet faller hårdast

Det har snackats mycket om att det är så skönt när de mest moralistiskt skenheliga politikerna - gärna då folkpartister - snubblar, men jag måste nog säga att det är minst lika skönt när de som inte ens försöker bete sig som folk åker dit.

Har ni tänkt på att ingen drar sig i backen så jävla hårt som de allra slemmigaste av de slemmiga? I raden bakom urslemma slemmon som Tom Hjelte, Patrik Sjöberg och Niklas Rislund ställer sig strax Expressens politiske reporter Niklas Svensson - ni vet tomten som förut drev politikerbloggen.

Att han valde att hålla tyst om fp-tipset kring SAPnet-intrånget kan man kanske förstå - åtminstone i första läget och i alla fall om du inte är chefredaktör. Ytterst få journalister vill bli slagträn i någon politisk debatt. Men att han använde inloggningen själv är såklart olagligt och bör och kommer att straffas.

Riktigt jävla skogstokigt blir Niklas Svenssons handlande först om man väljer att tro på Resumés uppgifter om att Svensson kladdat runt i Falköping i jakt på både punanny och scoop. Och i sann Expressenanda har han dessutom enligt uppgift betett sig hotfullt utanför dörrar för att begränsa skadan på hans karriär, självklart något som - om det här skönt sleaziga är sant - kommer att avsluta densamma.

Rättvist är bara förnamnet tycker alla vi som varit i den äckliga änden på den sorgliga ursäkten till reporters journalistiska gärning.

När staden där jag jobbar som kommuninformatör eventuellt höll på att drabbas av fågelinfluensa i vintras skickade Otto Sjöberg sin mest skjutglade shotiron till ostkustens pärla. Väl här lyckades Svensson skapa både texter och löpsedlar som överhuvudtaget inte byggde på fakta ("HELA VÄSTERVIK STÄNGS AV!"), hitta konflikter som inte fanns och som grädde på moset endera fabricera ögonvittnen som sett mängder av döende sothöns i stadens centrum eller faktiskt hitta något som inte stadens församlade räddningstjänst, gatukontor, renhållning eller ornitologer märkt av. Välj själv.

Om Svensson stämmer Resumé för att de skrivit om Falköpingstrappan, är det här också i riskzoonen i så fall?

Läser man chefredaktör Cavlings webbledare på resume.se idag och Dagens Medias artikel om Svenssons PO-anmälan mot Resumé inser man lätt att det här är en otroligt het mediapotät just nu.

Och i kombination med motattacken mot folkpartiets fallne partisekreterare Johan Jacobsson - där både "24-åringen" och Niklas Svensson menar att enda anledningen till att något valfritt fp-yngel gav inloggingsuppgifterna till Expressenjournalisten var för att skapa sosseskandaler växer det här till något som - hur obegripligt det än kan låta - inte genomlysts tillräckligt.

Och Svensson har inte lagt sig ner och dött.

Än.

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share