söndag, september 10, 2006

Promoe Kweli, reklam och nya tröjor

Det är märkliga tider. Förr tyckte jag att DJ Embee led av svårt DJ Hi-Tek-komplex med väldigt likaljudande produktioner, vilket ibland fick Looptroop och framför allt Promoes Mange Bergqvist-proddade sololåtar att låta påminna mycket om Reflection Eternal.

Idag spelade MTV:s "This is the new shit" Talib Kwelis "Listen" och jag kunden nästan bara tänka på Promoe. I sina allt mer desperata försök att endera hitta sitt gamla flow eller något som åtminstone låter lika bra har Talib Kweli nu ramlat rakt in i Mårten Edhs röst, rimstruktur och flow. Låten är so-so, ungefär som Promoes nya skiva som helhet.

CY CY CY

Årets bästa tidningsannons var på sidan 3 i dagens DN. Seriösa - och ska vi vara snälla och kalla dem lite trista? - finansföretagt Faktab har bytt namnn till PayEx. Det är ju i sig en nyhet som normalt sett är ungefär lika intressant som att Big Brother-Jessica nu faktiskt köpt nya tits (eller om du är kvällstidningsredaktör - OTROLIGT mycket mindre intressant än just det där med miffots nya tuttar).

Men istället lyckas reklambyrån skapa en slags copywriterstyrd fröjd för ögon som allt för sällan får läsa roligt och modigt skriven textreklam, helt i Sören Blankings och Lars Boisens skola. Avslutningen av annonsen ska jag för alltid ha uppsatt på anslagstavlan för att inte missadet genialiska i att det alltid går att vända något negativt till något roligt, smart och säljande...

I ärlighetens namn. Vi tänkte ett tag behålla vårt gamla inarbetade namn. Det är väl inga större fel på Faktab! Men först skämtade de om namnet i radions P3. När vi for till England och presenterade oss för tilltänkta kunder log de fånigt. På kontinenten möttes vi av menande ögonkast. I ytterligare andra länder har människor rodnat. Också av dessa anledningar byter vi namn.


CY CY CY

Hinner inte varken läsa eller skriva särskilt mycket tidningstexter just nu mellan allt golfteoripluggande och hektiskt kommuninformerande. Men jag har plockat upp nya Rocky, Wired, XXL, Scratch och naturligtvis höstens första Kingsize.

Många skulle nog vilja läsa nånslags sågning av den sistnämnda här på CY, men så blir det inte. Jag kan tycka vad som helst om den okritiska behandlingen av en konstform jag älskar i djup kris - men flera skribenter (Fleurbröderna och Robert Zillén) lyckas teckna angelägna porträtt av intressanta personer (Promoe, Ice Cube och Rick Ross) och chefredaktören Martin Brandts knäck på Mando Diaosångaren Gustaf Norén har jag själv försökt få till om andra lika oväntade personer och är rent av avundsjuk på. Bra så!

Lika läsvärd är faktiskt nya Rocky där Cyril Hellman - denne normalt så svårsmälte reporter - skriver åtminstone en lysande text om Washington DC:s - och världens - bäste deckarförfattare George Pelecanos. Gillade också Malin Hanås (vem är hon? Vilket fynd!) lysande text om de rutiga Vansslippers som vi sett överallt i sommar.

Nya Scratch är inte riktigt så stark som de senaste tre numren, men det är intressant att få lite insyn i Dr Dres mytomspunna Detox-projekt. Kommer inte ens ihåg vad jag tyckte om XXL med Lloyd Banks och Fiddy på omslaget, men den börjar komma i skuggan av både Scratch och Source nu. Tur för YN att han åtminstone fick upp den schysta webbsidan innan de andra kom ikapp.

Wired med Steven Colbert knäckandes en iPod på omslaget är riktigt underhållande (särskilt storyn om den ryske spamkungens våldsamma död), även om den föredetta tekniknördbibeln blir allt mer tramsig för varje nummer. Vilken Daily Show-profil är på omslaget på nästa nummer och vilken långsökt story ska de komma på för att lyckas motivera det denna gång?

CY CY CY

Färjestad premiärspelade med sina nya bortadräkter då de igår fullbordade en nästan perfekt försäsong med att vinna Nordic Trophy-finalen i LLA mot Kärpät.

Har ju inte sett tröjorna på rörlig bild, men det här är faktiskt till och med fulare i fotograferad form än tecknad - WASSUP MED REKLAMEN SOM ÄR SAMMANTAGET LIKA STOR SOM KLUBBMÄRKET??? Förskräckligt. Jag blir allt mer säker på att Rundqvists fiasko fullbordas nästa vecka med den svarta hemmadräkten...

Update: Jag såg några bilder på bortastället knäppta av signaturen LANTIRN på Färjestads forum och det ser inte så jäkla eländigt ut på årets mest spännande nyförvärv Esa Pirnes mage.

Foto: LANTIRN (lånat från Färjestads forum)
Juryn kanske ändå är ute ett litet tag till...

3 kommentarer:

Calle Fleur sa...

Hej du! Tack för berömmet. Själv väntar jag ivrigt på Quote, prenumerant som jag är.

kick ass sa...

det börjar visst till veckan
du har väl anmält att det är du som har järnkollen?
http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,885805,00.html

Check Yourselfish sa...

Calle: Tjena! Quote är nog på G, vet inte om alla andra är lika bizzi som jag men det kan inte dröja länge nu.

Syrran: Jag vill inte starta en blogg och sn få hålla på och tjafsa med hjärndöda djurgårdare och enögda håveare. Fixar inte sånt.

shareknapp

Bookmark and Share