torsdag, september 21, 2006

Dagens omröstning: Husköp?

Ska Lotti och Fredrik slå till och bli husägare?Det här underbart söta huset på Glasbruksgatan 17 i Västervik ligger bra till för att firma Jilsmo&Blom kommer att slå till med ett bud på torsdag nästa vecka.

Dagens omröstning här på Check Yourselfish:

1. SKA LOTTI OCH FREDRIK SLÅ TILL?
2. VAD GLÖMDE VI TÄNKA PÅ NÄR VI VAR DÄR OCH TITTADE IGÅR?


Svara gärna i kommentarerna nedan!

8 kommentarer:

danish (MF) sa...

1, lätt
2, spelar egentligen ingen roll eftersom ni ändå inte lär få igenom något som dolda fel. Möjligtvis kolla upp hur mycket renovering som är gjord av fackman.

Men vad vet jag, jag äger ju bara bostadsrätt

Mags sa...

Ninanana-nanana.
http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9173330574&s=1

Tips om en ganska bra bok som vi använde oss av när det var dags.

Det enda jag kan säga är att vara skeptisk till färdiga besiktningar. Det är ju annars ett sätt för en själv att bli trygg med köpet. Svårt att låta på något 100% som säljaren har utfört. Kolla att besiktningsmannen är medlem i riksförbundet för husbesiktigarna (eller vad 17 de nu heter)

Annars så såg det idylliskt och nyfixat ut på bild. Var det likadant i verkligheten och om det inte luktade konstigt i källaren så verkar det ju no problemo.

Fukt i källaren (speciellt dold sådan), dränering, radonhalt(?) är väl sånt som kan vara bra att undersöka lite nogrannare.

kick ass sa...

sött!

och så finns både källare och ovanvåning(?) och trädgård och altan och bastu och fräsch dusch!

det enda jag vet att man kan göra om man är osäker (på vad som skall kontrolleras 'n shit) är väl att anlita en egen besiktningsman. blir ju inte så hejdlöst dyrt om man tänker att man faktiskt ändå lägger ut en del pengar på själva husköpet.

Check Yourselfish sa...

Tack för era åsikter!

Huset besiktades av Anticimex i måndags och det var en del tveksamheter kring smärre byggtekniska brister, men inga stora fuktskandaler eller mikrobiella tillväxtspöken någonstans.

Visst vore det skönt med en egen besiktning, men ska man verkligen behöva det när de haft en egen besiktningsman där denna veckan? Anticimex är väl inte påverkbara beroende på vem som betalar för deras undersökning? Kom gärna med mer argument för att vi ska agera, för även om inte kostnadsfrågan eller det praktiska i att få tag på en inspektör är på minst sätt besvärligt så känns det lite - onödigt?

Boken mangan tipsar om ska vi köpa i morgon!

Fackmansfrågan från danskerik är också lysande - det är lite Timellvarning i källaren faktiskt. Ska absolut frågas.

När det gäller radon är det mycket låga halter, men det luktar ganska skarpt i ett eller flera av källarrummen. Jag tycker det luktar färgaktigt, men besiktningsmannen skrev att det kan vara limdoft från något med golvet. Det är det enda riktigt dåliga med hela huset faktiskt.

Sista frågan:

Hur högt över utropspris bör man lägga sitt första bud om man tror att slutbudet lär ligga runt 200.000 över utgångspriset?

BIG C sa...

Den e najs! Köp skiten och se till att det finns bredband. Det är ju det enda som är viktigt.

Check Yourselfish sa...

Haha!

"Hej mäklarn, jag har en idé: Kan du kolla om det finns något plåtskjul som är till salu i kommunen? Det enda som är viktigt är om det går att koppla på en fet fiberlina, undersök det är du snäll..."

brandt sa...

fiber är viktigt...
jag tycker du ska köpa en av burkarna i sardinhyllan på piperskärr, du kommer att ha tjänat fjarton miljarder innan 2012, lätt...

Check Yourselfish sa...

Brandt.one: När jag slog mig in på den offentliganställda arbetslinjen så valde jag samtidigt att inte bo i MTV CRiBS-hus.

För oss duger det att bo i ett vanligt svenne banan-hus, med ett vanligt svenne banan-kök och ett rimligt antal kvm att sprida ut lagom mängder gadgets på. Status och sluga placeringar tänker vi inte alls på...

shareknapp

Bookmark and Share