tisdag, april 04, 2006

Snyt mig

Jag är sjuk och min blogger.com är fullsmockad med halvskrivna poster som jag aldrig orkar skriva klart. Ja, det är ett personlighetsdrag även utan Kinnarps Arenaförkylning kombinerat med den sjukaste träningsvärken jag någonsin haft...

Färjestads 4-0 på bortais i fredags var extremt väl genomförd kroppshockey med extra allt och det var en fröjd att stå i isnivå på bortastå och bli hes (Prestbergs passning till Robins enorma 0-4-skott är ett av årets snyggaste mål). Men nädå, alla journalister och experter tyckte att den överlägsna vinsten berodde på att HV71 var dåliga. Söndagens målfestival i Kinnarps var inte lika glädjande för en FBK-fan, men då var det mer kombinationen sämst-när-det-gäller som knäckte Färjsta. Visst är Björn Melin och Stefan Gustafsson bra, men så bra, som en ovanligt slafsig Jörgen Jönsson och en till och med lamare-än-någonsin Totto Rhodin gjorde dem, är de inte.

Är helt säker på att serien utjämnas ikväll och den sjunde matchen avgörs i sudden death, så jämnt är det mellan seriesegrarna och fyran från Värmland. Tyvärr i TV4 med allt vad det innebär i form av meningslösa båsintervjuer, dåliga kommentatorer och knäppa starttider. Dock måste sägas att studiosnacket med Susanne Sjögren, min gamle träningskompis Ante Johansson och Challe Berglund är helt OK. Och Ekwalls tittarkontakt (ekwall@tv4.se) är också rätt rolig.

Däremot tror jag Östergötland får sitt första hockeyfinallag någonsin - redan ikväll. Jag grinar ju inte direkt om det skulle bli FBK-LHC i finalen, eftersom det är mindre än en timmes bilfärd till Cloetta Center från min uppfart i gamla byn.

Och blir det Håve så blir det. Jag tycker faktiskt inte det är någon gigantisk katastrof om säsongen tog slut i kväll eller på torsdag - så motigt som Färjestad haft det med katastrofala nyförvärv (Rhodin), jobbiga skador (Norda), talanger som glömmer allt de kunnat (Pelle Bäcker) och sparkade tränare med lågt fortroendekapital. Fast jävligt sur skulle jag ju bli förstås...

Fotbollsallsvenskan igång och det nya TV-avtalet är en katastrof för alla oss som prenumererar på Canal+ och vant oss vid sportsändningar av högsta klass. För de flesta andra, men främst TV4 förstås, är det ju strålande nyheter med med direktsända matcher utan abonnemangsavgifter.

Dock får man ju dras med hysteriskt mycket mer reklamskyltar och med klåpare som Micael Fasth vid intervjumikrofonen. När Fasth skulle intervjua GAIS fantastiske britt James Keene före premiärmatchen mot Öis och skulle (så vitt man kan förstå) fråga Keene om att han sägs vara en målgörare av rang, stapplade hans engelska så mycket att intervjun blev stor humor med förbistringar som:
"You were told to score goals" - Ööh, av vem då?
Nu gjorde Keane mål (snyggt också) och Fasth får säkert fortsätta bevaka vattenskidor, innebandy och bågskytte (där hans enspråkighet inte gör så stor skada) när inte TV4 måste ha bevakning på slutspelshockey, V75, Juventus OCH el Clasico samma dag. Det kan alltså bli bättre framöver, men inte förrän efter VM - för Kentaro måste reda ut sitt eget lilla rättighetsträsk i lugn och ro, sjukt nog.

Den enda som kan bli bättre för oss kunder hos Canal+ är väl möjligen att de kan lägga ÄNNU mer pengar på de ligor som de har kvar. Mer maffig NHL-bevakning vore gött exempelvis inför Stanley Cup-slutspelet. Tänk dig en svensk intervjureporter i arenan eller Calle Johansson i korridoren efter matchen exempelvis...

Det var för övrigt en rätt bra sport-TV-helg (hur skriver man det ordet egentligen? Inga bindestreck?) att bli lämnad ensam i Gamleby av den Landsbygdsriksdagsbesökande sambon utan mobiltelefon. Hon hade fått spader av alla matcher jag såg.

Har försökt skriva både pressreleaser och några intervjuer idag, men snoret har smitit in i hjärnan och förhindrar allt seriöst författande. Ut kommer bara en jävla massa bokstäver som liksom inte går att stoppa in någonannanstans än här. Lite som att snyta sig. Sorry för det.

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share