tisdag, april 04, 2006

Matchrapport, uppdateras kontinuerligt

20:05
1-0! Prestberg droppar en lös på Liv som dyker in under plocken och publiken i LLA skanderar "sämre än Salo" direkt.

20:06
Reprisen visar att Prestberg faktiskt verkar sikta noggrannt med sin fladdris. Jönsonligalåten går i PA:t.

20:08
Liv är helt åt helsike placerad och ser ut som om han vill byta.

20:10
2-0! Jörgen Jönssons mål är idiotsnyggt och Pelle Prestberg än en gång pappa till målet. Liv chanslös och Jönssonligalåten går än en gång i LLA. Jörgen behövde vakna och det här är de bästa nyheterna som de lila-gula kunde få...

20:12
Walle retar upp Thörnberg och båda får varsin tvåa. Bra jobbat!

20:14
Andreas Odén rapporterar från Färjestadsbåset: "Per Ledin står i båset och skriker "SMÄLL! SMÄLL! SMÄLL!" hela tiden." Haha.

20:16
3-0 i powerplay! Melin utvisad efter en knasig grej mot sargen. Jörgen Jönsson sätter sitt andra och det är efter att Jeppe Mattsson missat öppet mål. Liv VILL byta, men får inte för Pelle Mårts.

20:18
Det står alltså 3-0 och inte ens 7 minuter spelade av första perioden. HV har haft ett skottförsök på mål och sumpat några halvchanser bredvid, men ser helt ofarliga ut.

20:20
Rami Alanko utvisas för holding, medan arena-jockeyn spelar Tom Pettys "Free Falling" när reprisbilderna visar hur enkelt Björn Melin faller...

20:22
Freddan Eriksson jobbar bra i boxplay och Frögga täcker som vanligt skott snyggt - men Håve ser ofarliga ut.

20:24
Jämtin-idioten kör på Prestberg efter att Pelle retat upp diverse Håvespelare vid sargen. Klarar sig från utvisning med en hårsmån...

20:26
Domarkuben hittade en helt obegriplig slashingutvisning på Matte Jay och arenajockeyn spelar dansbandsversionen av JustD:s "Hur är det möjligt?".

20:28
Den halvlame Olausson tappar pucken och måste göra en tripping för att förhindra FBK-friläge och därmed spel 4 mot 4.

20:29
Radek Hamr mosar Grillfors mot sargen och skapar målchans för FBK. Jönssonligan nära mål, men stoppas av en interference som Kuben missar.

20:30
4-0! Matte Jay från utvisningsbåset passar ursnyggt till Rami Alanko som hittar ett ovanligt stort femte hål på Stefan Liv. Som byter, helt knäckt i avbytarbåset...

20:32
Målskytten Rami Alanko åker ut för interference som ingen i hela arenan förutom Kuben såg. Arenajockeyn spelade Thåströms "Fan, fan, fan". FBK-fansen skriker "Stefan vinka, vi vill se" extremt elakt. Boork tycker att Mårts gjorde fel som endera inte tog honom efter trean, eller tvingade honom att stå hela matchen oavsett hur usel han var...

20:35
"Dani-EL-Hen-Riksson, Dani-EL-Hen-Riksson, Dani-EL-Hen-Riksson", HV skapar nästan tryck i powerplay, men Hento drar ner jubel från Wolfpack. Perlskog briljerar med operanamnet som klackens ramsa om Henriksson bygger på...

20:38
Patera åker ut för fasthållning och han är väl inte den spelare i Sverige som klarat av att anpassa sitt spel till den nya nivån bäst, om man säger så. Thörnberg slashar Hento direkt i powerplay, men klarar sig från storstryk med Guds försyn - gissningsvis.

20:40
Håve-skott i stolpen, 1:20 kvar av utvisningen. Rimligt tryck, men kontring och bra spel av FBK.

20:41
Perioden slut och det kan vara årets bästa Färjestadsperiod hittills. Stefan Liv sålde sig och HV71 extremt billigt.

20:46
Hockeypaus, med extremt ograbbigt TV-tittande (trots att L80 är på kvällskurs): Lorelai och Rory verkar ha blivit sams efter att Rory Gilmore fått spel på sina morföräldrar. Äntligen blir det en riktig Gilmore Girls-säsong av det här! Massor av stora nyheter från Stars Hollow: Luke har träffat sin 12-åriga dotter som han inte visste att han hade och Rorys pappa Chris har blivit stormrik på ett arv och ska betala för att Rory ska tillbaka till Yale. Stora nyheter, som sagt.

20:54
Stefan Liv gör något riktigt coolt som faktiskt ställer upp på en TV4-intervju. Han måste berömmas för sin raka och ärliga stil och det är klart att han ändå är en av landets bästa målisar. Men bättre än Hento? Knappast.

20:56
Snabb flipp in på C+ där Frölunda oväntat leder med 0-1 en bit in i andra perioden mot LHC i Closetten. Frölunda ser grymma ut, särskilt Kallio och gamle Westervikaren Witehall.

20:59
Ekwalls krönika i första pausen pratade om att Håve är det enda laget i slutspelet som viker ner sig ibland (flera gånger mot FBK och även mot Mora). Och att Liv var smärtsamt ensam i första perioden. Sanna ord.

21:02
Hannula spelar bra i powerplay, men Thörnberg framför mål fick inga puckar att kämpa om. Kontring när Patera kommit in.

21:04
Patera-Söderström-Freddan-kedjan slänger iväg en puck till icing. Direkt efter Frölundas Ronnie Sundins 2-0-mål blir Tukio skadad mot sargen. Jämtin äntligen utvisad, efter att Ledin retat upp UFO:t än en gång.

21:06
Powerplay med Jönssonligan och Höglund och Totto Rhodin på backplats. Kul att se att Perra Johnsson kastar in Högga när de leder med fyra!

21:08
Frögga Frögren krutar från mittcirkeln och Erik Ersberg har stora problem, ser lovande ut om man kan knäcka både Liv och honom...

21:10
Jämtin-idioten är dum-dum som provoceras till utvisning igen...

21:13
5-0! Matte Jay hänger in 5:an snyggt i powerplay, passningen skitsnyggt från Norda.

21:15
Davidsson skriker i båset att Håve ska försöka "vinna en period i kväll i alla fall". Ja, nåt borde de ju försöka vinna...

21:16
Freddan Eriksson verkade bli skadad mot sargen och Matte gör en bås-intervju med Odén där han tar ut segern i förskott (och sen ångrar han sig)...

21:18
Jensa idiot-Karlsson proppar Prestberg helt i onödan. Tror tyvärr jag att några i FBK kommer bli skadade när Håve ska försöka skrämma sig i respekt... Hoppas Frögga, Kåberg och Ledin får spela mycket.

21:20
Norda utvisas för fasthållning. Fast det såg mer ut som om motståndaren tappade skäret, än som en ojusthet.

21:22
Bra spel i boxplay av Freddan som är tbax på isen och därmed inte skadad. Skönt.

21:23
Kåberg, Ledin och Frögga proppar i samma byte, precis som jag hoppades.

21:24
Remstam åker ut för en cross-checking som är en smekning jämfört med den fula grej som Svanberg gör med Prestberg mot isen - två gånger.

21:26
Wallin åker ut för en rätt tydlig hakning. LLA-discjockeyn spelar "Hollywood" och det kankse är lite fånigt. Barnatro-Andreas Karlsson verkar ha vaknat till liv och kan både hålla i pucken och skjuta. Snyggt boxplayspel av Freddan och Patera.

21:28
5-1. Thörnberg gör mål på snyggt Hannula-pass i powerplay. Hentos nolla spräcks för att Freddan och Patera byter konstigt...

21:30
Ola Svanberg åker ut för att Kåberg låter skridskorna gå längs sargen. Wolfpack skriker "Jämtin-Jämtin-ditt jävla svin!".

21:32
Elegant powerplayspel av Jönssonligan som avslutas av Norda i stolpen från 50 cm avstånd. Radek Hamr åker ut för hög klubba trots att hans klubba är lägre än håvetomtens.

21:34
Freddan täcker skott snyggt i boxplay och Davidsson (av alla) lackar ur och hakar Freddan i nästa läge. Ledin vill gärna skaffa sig kompisar i Jönköping och knäcker sen klubban i väntan på tekning. Han är rolig.

21:37
Både Ersberg och Jämtin försöker ge sig på Ledin i slutsekunderna av andra perioden. Ledin bara flinar. 5-1 är ju rätt fina siffror efter två tredjedelar. Prestberg svarar beslutsamt och fokuserat på Sjögrens frågor. Ante Jay frågar om FBK tränat extra mycket powerplay sen Perra och Clabbe tog över och det stämde enligt Pelle P från Munkförs.

21:41
LHC-Frölunda 1-2. Liket Lindström spräcker Salos nolla i ett Frölunda som blivit alldeles för passivt i sin bevakning av ledningen. Tror fortfarande att LHC går till final redan i kväll.

21:47
Ekwalls andra krönika går ut på att det är roligt att det är så jämnt mellan alla fyra lagen och att det troligen blir sjunde avgörande i båda fighterna.

21:49
Dragkedjan gör 1-3 i Closetten. Jari Tolsa ursnyggt till Lundqvist som passar till en tokfri Kahnberg och Frölunda går ifrån till tvåmålsledning igen. Tror dock fortfarande att ett passivt Frölunda kan tappa sin ledning ikväll.

21:55
Pelle Mårts är ganska ärlig inför tredje perioden där han säger att han inte riktigt tror på seger ikväll...

21:57
Högt tempo inledningen av tredje och FBK får powerplay i en dryg halv minut när Hamr kommer in från utvisningsbåset. Ganska slarviga passningar gör dock att spelet haltar.

21:58
Fight framför Hento och HV får utvisning efter vårdslös crosschecking från Hannula. Powerplay i lågt tempo med FBK:s tredjekedja.

22:00
Slarv från fjärdekedjan friställer Humlan Hammarström, vars chans Hento tar snyggt med en gammladags slajdning.

22:02
Håve kastar in en extra man på isen och får lagstraff. Ytterligare utvisning på Stefan Pettersson för en ful holding som får Hålla att falla mot sargen, men får ytterligare 10 minuter för misconduct. Och Miffo-Karlsson lyckas tjattra sig till en tia, även han. En lilagul fanatiker lyckas dessutom få Pettersson att tappa humöret i utvisningsbåset. Spel 5 mot 3 nu. Ser bra ut!

22:05
Högga på backplats schabblar och Davidsson river sig lös. Högga i sin tur kommer på efterkälken och orsakar straff. Björn Melin tar straffen med sin högerklubba, men Hento väntar ut Melin. "Dani-EL-Hen-Riksson, Dani-EL-Hen-Riksson, Dani-EL-Hen-Riksson" för fjärde gången.

22:07
Tittarfråga till Ekwall om ett Håveskott i stolpen i första perioden som många jerusalembor ville ha inne i målet.

22:10
Usle Lasse Jonsson lyckas inte raka in pucken i öppet mål efter passning från Björn Melin. Arvika-Micke Johansson får spela med Jönssonligan och gör en del snyggt när han får chansen. Han MÅSTE få börja nästa match.

22:13
Per Ledin blir nerslagen av Remstam och Kåberg vill gärna slåss med vem som helst. Både Ledin och Remstam utvisade...

22:14
Lotti kommer hem med 18 ägg och matchrapporteringen avtar för att hon ska hinna läsa ifatt (så slipper jag berätta)...

22:24
Nu är rapporteringen åter och Matte har krutat in ytterligare en stänkare till 6-1, i spel 4 mot 3. Kåberg proppar så att det mullrar i LLA.

22:26
Många idioter går hem med två minuter kvar, trots att det kan vara sista chansen att hylla Färjestad för året. Stå för helvete kvar och ge laget en stående ovation era jävla miffon!

22:29
Matchen slut. Jönsson och Prestberg priser som bäst på isen. Jag tycker Hamr, Matte och bröderna blodstänk (Ledin & Kåberg) var mycket mycket bra också.

22:30
TV4:s brist som kanal för direktsändning av sport visar sig än en gång efter matchen. Nästan inga kommentarer, inga intervjuer och ingen målkavalkad - utan direktklipp till lokalnyheter. Skräp. Men bra känsla i magen efter matchen så klart...

22:31
Frölunda utökade till 1-4 genom Jason Krog och höll ifrån trots att LHC tog ut Norrena med mer än tre minuter kvar. I Scandinavium är Frölunda svårslagna, men jag tror nog ändå att LHC har en bra chans att gå till final...

Fullständiga matchfakta under "current playing day" på hockeyförbundets statistiksida.

4 kommentarer:

Slöve sa...

Go matchrapport. Och ikväll tar Skellefte klivet upp i finsalongerna. För du har väl inget emot att Bofors förlorar just denna match.

Check Yourselfish sa...

Tjena Slöve! Jag har aldrig något emot att Bobcats förlorar (det är ett hemskt gnäll varje gång FBK värvar spelare) och när det handlar om att få upp ett klassiskt lag med trogen publik till högsta ligan så tycker jag bara det är kul.

Att de dessutom har Sammen i båset och Werner med hjälmen i nacken gör ju inte att man håller mindre på Aik direkt.

Mia sa...

Men stackars Fredrik! När kommer Lotti hem och ger dig ett liv igen? ;-)

Check Yourselfish sa...

Vänta, menar du att det är för mycket sport?

Hehe.

I morron åker Lotti med mig till Jönköping, hon håller på att bli lite biten av det här nu också. Fast hon är ju nästan aldrig hemma på kvällarna nu när hon ska bli politker...

shareknapp

Bookmark and Share