måndag, april 17, 2006

GULDET ska hem till Karlstad igen

Det blev en rasande bra femte finalmatch som kvällstidningarna i stort sett enbart lyckas skriva skräp om. Väntat.

Lika väntat är att Salo gråter ut i media, den dålige förloraren han är - men att tro att Perra Johnsson eller Clabbe Eriksson skulle beordrat psykningar är ju rent löjligt. Kan man inte visa ut målvakter för skitsnack lika väl som utespelare?

En fråga till Salo: Fattade du inte vad Darcy Tucker och Tie Domi sa till dig i NHL eller varför grinade du inte offentligt efter matcherna mot Maple Leafs? Är helt säker på att båda två säger taskigare saker till sina enga barn än Walle skriker på isen.

Om Färjestad inte står på torget i Karlstad onsdagen den 19 april och tjoar med Bosse Sonnö, Sven-Erik Magnusson, Bengan Alsterlind och Froggy-jävla-Boy så är det i så fall årets sensation. Och i så fall är Frölunda värdiga Svenska Mästare.

Men det är de inte, för FBK kommer inte att under några som helst omständigheter att vika ner sig i LLA på tisdag kväll. Synd, för jag skulle sett den sjunde matchen i Scandinavium - ihop med några indianer jag känner.

Färjestad har två sjukt bra tjeckiska backar i Radek Hamr och Martin Cevc. Hamr har dominerat hela slutspelet, medan Cevc har dolt sin form med dålig disciplin. Nu är de ihop med Jönssonligan, Jeppe Mattsson och Rickard Wallin skillnaden mellan silver och guld.

Den hyllningspost till Jörgen Jönsson som jag skrev efter sjunde semifinalen skulle kunnat gälla alla finalmatcherna utom en. Han är som i en helt egen liga och det känns som en förmån att ha fått se honom spela ishockey live. Det är sånt vi kommer att prata om på 2030-talet.

Per Ledin och Emil Kåberg? Kul att de kör i Färjestad.

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share