onsdag, mars 15, 2006

Mer MUSIK goddammit!

Jag har liksom tröttnat på gamla hederliga stenålders-P3:s och ång-SVT:s för evigt lunkande musikbevakning i Musikjournalen och Musikbyrån. Den känns som att det på något sätt brister i ambitionen, när man försöker vara både poppis och svår-spännande och att det oftast inte blir varken eller. Inte helt olikt en musikfestival jag jobbade med i drygt fem år...

Men nu har någort hänt!

I fredagens Musikbyrå ska de träffa Mike Skinner som ska prata om nya The Streets-skivan (som du måste lyssna på när den släpps 14 april, men det vet du ju redan). Värt en titt bara därför. Om du som jag är på hockey och har andra planer när programmet sänds på fredag, så har de fint nog två repriser. Gillas!
SVT2, Fredag 17 mars, kl. 21:30
SVT2, Lördag 18 mars, kl. 00:15
SVT2, Tisdag 21 mars, kl. 19:30

Och Musikjournalen har startat en trevlig liten satsning på onsdagskvällarna som heter Musikjournalen Live. Konceptet är väl lite lånat från salig John Peel, men sämre föredömen kan man ju välja. I kvällens program lovas massor av bra grejer: Peshi och Swedish Love Story (med Kaah och Jeppe Körs) inte minst.
SR P3, onsdag, kl. 20-22.Dagens surftips snor jag från Kal Ström på Dagensskiva.com, som hittat universums coolaste skådis Natalie Portmans senaste besök på Saturday Night Live där hon rappar riktigt jäkla roligt och du får inte missa det. Om man kan ha idoler vid 34 så paxar jag henne.

Dagens musiktips är en gammal och en ny Kool Keith-mix gjord av Mijdema, som dök upp via hans bloggpost om det kommande Dr. Octagon-albumet. Läste någon annanstans att plattan kommer att kallas Dr Oktagon med "k", för att rymdkeithan inte ska lacka helt.

Gästspelet på Diesel Truckerslåten "Mental Side Effects" som låter som om det kommer från urkuliga tyska dockteatern Puppetmastaz borde - liksom hela den gruppens övriga produktion - höras av fler. Ibland glömmer man hur mycket Kool Keith behövs i ens vardag!

2 kommentarer:

kick ass sa...

Jag skulle faktiskt gissa att musikjournalen koppat (och i viss mån utvecklat) "musikjournalen live" från musikkmisjonen i nrk p3 som varje månad haft ett härligt drag från (en studio eller utanför) marienlyst i oslo.

Check Yourselfish sa...

My main man Chrippe Finnwood in the madderfakkin house!

DU bara måste trotsa kass uppkoppling och titta på MC Natalie Portman...

shareknapp

Bookmark and Share