söndag, mars 19, 2006

Hockeyhelgen...

Var i LLA och såg Färjestad göra lite som de ville med Modo i fredagens fjärde kvartsfinal. Allt var väldigt trivsamt och tryggt tills Tobias Enström såg sin chans att mangla Matte Johansson som tack för kaffet från förra slutspelet (då han själv fick hjärnskakning efter en - semijuste - tackling från, ja just det, Mattias J). Enström hade alla chanser att avbryta sitt mordförsök när han såg Mattes låga position, men valde att fullfölja med betydligt mer än tre skärs fart. Lång avstängning är att vänta naturligtvis och kanske lär han sig lite om den respekt som Jörgen Kalitzki så korrekt efterlyser i Färjestads Rinkside-krönika.

Oron som sprider sig i arenan när en medvetslös spelare ligger och krampar på isen är otäck, minst sagt och det är inte bara åskådarna som blir darriga. Det syntes på både Modo och Mattes lagkamrater att man försökte hålla igen på kroppskontakten i de sista 25 minuternas spel och därmed var FBK:s ledining ointaglig.

Innan dess hade Wallin, PP, Frögren och Freddan utmärkt sig positivt, medan Krizan ännu en gång bevisat sig sämre än till och med Salo. Mest underskattade FBK-spelaren var Prestberg som har en enorm explosivitet och vilja just nu. Han ser ut som han är i sitt livs form och DET kan bli extremt viktigt inför slutet av säsongen.

Håves enkla seger mot Mora igår är inte så mycket att prata om, men Lärkings ganska matchavgörande utvisning på Jansson för en fullständigt obefintlig målvaktstackling är löjlig. Kedjan med Andreas Karlsson, Stefan Pettersson och Björn Melin ser ut som en finalkedja som man vill slippa och alla formationerna hade fart på skriskorna, för en gångs skull.

Har försökt mig på att klura ut hur resten av slutspelet kommer att spelas på Hockeyligans site, men är fortfarande lite förbryllad - det står inte ordagrannt hur det går till någon stans. Enligt vad jag kan läsa mig till på lagens sidor så ska det bäst placerade laget i grundserien (HV71) få möta det i grundserien sämst placerade laget. Därmed är det segraren mellan LHC och Luleå som avgör om Färjestad får möta Frölunda eller Håve i semi. Jag väljer Frölunda och därmed hejar jag på Lule ikväll. Ger mig fan på att de inte bara kan klippa Linköping, utan faktiskt också gå hela vägen till final, även utan Bartecko (och Renberg om det krävs).

Stannade uppe inatt och kollade NHL-mötet mellan NY Rangers och Toronto Maple Leafs, där Lundqvist spikade igen i ungefär 50 minuter, med 33 räddningar och endast två insläppta mål i spel 3 mot 5. Nyllets kedja med Jagr plockade massor av poäng och Sundin såg stabbig ut. Vad Tellan såg ut som när han släppte sin närmsta stolpe på Rangers andra mål säger jag inte, men det börjar på S och slutar på Alo. Mycket enkel seger för Rangers med 5-2 blev facit.

Snart bär det av till Karlstad igen, för match fem i kvartsfinalserien. Jag tror att Färjestad knyter ihop säcken på ett bestämt och på gränsen till brutalt sätt ikväll. För Modo kommer inte att skruva ner sin fysiska intensitet och det går inte att svara på det med klubbfjuttande. Pelle Prestberg, Freddan Eriksson och Jonas Höglund blir matchvinnare.

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share