torsdag, februari 16, 2006

OS-hockeylandslaget, den svekfulla slynan

Man går omkring i tre och ett halvt år och tänker att i nästa OS, då minsann ska det bli kul att se det underbara gänget svenska superstjärnor och hjälpgummor spela ishockey så som spelet ska spelas. Uppblåsta av herrar Anrell, Esk, Ek, Ros och ibland till och med Olsson framstår de svenske trippelkronorna som fyra femmor med 20 stycken klonade Gud allsmäktig på Bauer Tuukskena.

Det är då man kommer ihåg att svenska hockeylandslaget är en svekfull bitch som lovar jävligt runt och alltid, alltid när de bästa från NHL ställer upp samtidigt, håller tunt.

Nu är inte allt förlorat bara för att Tre Kronor spelar som Färjestad med Strömberg i båset mot Ryssland i gruppspelet, men om inte Bengt-Åke (also known as the minst aktiv coach alive) får till något som liknar ett ett försvarsspel blir det inte roligare än kvarstfinaldäng den här gången heller.

Spelare som Henrik Sedin, vars rädsla att spela på kropp i stället för att peta med klubban kostade två mål, och nästan kriminellt usle Daniel Alfredsson (till och med sämre på backplats i power play än Totto Rhodin var innan någon hjälte knäckte hans nyckelben) gör att jag nu inte längre hoppas på medalj eller ens semifinal längre. Kom inte och snacka om Foppa. Han spelar inte några fler OS-matcher, ya hear?

Och om han spelar så är han sämre med schleten ljumske än han var när Modo reste runt i landet förra året. Lättproppad, irriterad och ineffektiv fick han lämna Sverige den gången. Det vill vi inte se i OS, tack så mycket.

3 kommentarer:

kick ass sa...

ett konstaterande:
en aktiv coach är som en extra spelare.

ett till:
bättre att förlora i gruppspelet än i kvarten.

å ett sista:
ronnie sundin?

Check Yourselfish sa...

Ronnie Sundin var rätt smart på pappret (jämfört med en del NHL-sopor som nämnts), men jöööösses vad kass han var på isen. Jag tänkte att någon kanske kan väcka Bengan innan slutspelt börjar i alla fall?

kick ass sa...

mm
bättre om någon väcker honom än ingen

eller så bara orkar inte hävelid se eländet och spelar ändå?

shareknapp

Bookmark and Share