söndag, januari 22, 2006

Veckan som gick och andra klyschor

För ganska exakt en vecka sedan hade Mats Olssons äntligen hela baksidan på Sport-Expressen med LaRaz-illustration och allt igen. Inte sedan en sen vårsöndag när jag och Lotti satt på Garpedansberget med varsin kvällstidning och tittade på den disiga Gamlebyviken har söndagarna känts så bra som de två senaste. Idag sätter Olsson spiket på huvet med sin utnämning av Roland Andersson till veckans feminst. Utan vår förbundskaptens "lösryckta citat" hade inte debatten förts utanför tidningen Offsides redaktion. Olsson behövs.

Fick klart alla mina internfakturor, konteringar och elände innan den 20 januari. Kanske ska försöka peta L80 från kassörstjänsten i föreningen Jilsmo-Blom snart?

Har köpt några tidningar igen, till ekonomichef Jilsmos ljudliga missnöje. Senaste Mass Appeal avslöjar att oscarsvinnaren Adrien Brody graffat med Tupac och gör egna beats. RA the Rugged Man intervjuar David Cronenburg och lyckas nästan verka intelligent i en hel text. Samme RA träffar Usher (höll på att skriva Uscher måste jag erkänna, farbror Freud) i nya numret av Complex. Ingen av tidningarna har sina bästa nummer ute just nu, men är klart köpvärda.

Antar att det ska anses skämmigt att berätta att man köpt och gillar tidningen Café. Jag tycker inte om allt i blaskan - nån Peter Smiarkos skriver exempelvis pinsamma texter som ser rätt kul ut bredvid Hägreds, Wiklunds, Gradvalls, Nunstedts (självklart Per och inte Anders) och inte minst kriminalreportern Walter Repo. Man får också en opublicerad Rocky och rätt schysst koll på mode - jag är trogen kund sen lång tid tillbaka. Nästa nummer lär också innehålla en rätt intressant titt på en av landets MC:s, skriven av min favoritreporter - bör nog inte avslöja mer än så.

Café Sport kan också bli kul framöver. Har en god vän som flyger till Detroit för att titta på alla rödvingar och lönnlöv inför OS och sen lär han väl få med Henke i MSG också. Avis jag? Jodå.

Vi såg Henkes gamla klubb Frölunda - ett lag fullt med veka backar och juniorforwards - mala ner Färjestad som en kaffeböna i skrapan vid inre hamn. Jobbigt var det, men Kallios filmning i slutminuten för att få ut Rhodin på botbänken var värd både böter och avstängning. Vidrigt, var ordet.

Körde 51 mil i full snöstorm med en Renault Megane i onsdags. Antar att det inte snöar så ofta i Frankrike, för det fanns ingen möjlighet att få framrutan is- och imfri. Köp på egen risk norr om Danmark.

Vi hörde Färjestad förnedras av Modo och Jörgen Jönsson för ovanlighetens skull göra bort sig storligen när han klagade på Wolfpacks banderoll om bristande hjärta på isen. Även om Jörgen själv tycker att det finns ett kollektivt FBK-hjärta i truppen, så måste han acceptera fansens rätt att tycka att spelarna v-i-s-a-r för lite hjärta. Tur att han insåg sitt misstag och korrigerade det samma kväll...

Espressobryggaren som vi väntat på sedan december skulle änteligen hämtas upp i Åmål, men långtradaren med den dyrbara lasten for i diket i Grums. Både skitlukt och halka, vissa har det inte lätt.

Snöstormen som drog in i torsdags förvärrades under fredagen. Jag skojar inte när jag säger att det kom två decimeter, bara på tre timmar i fredags och innan snön slutade falla på lördagskvällen mätte snödjupet nästan 70 cm. Vi gjorde nog rätt som ställde in vår Värmlandsresa i helgen, skönt att inte köra en av de 500 bilarna som kanat knasigt senaste två dagarana. Har flyttat så mycket snö i helgen att jag har träningsvärk i armarna. Jag tycker skottning ska ingå i hyran på 5000 kr, undrar vad vår hyresvärd tycker?

Därmed missade vi att se Färjestad - tydligen lite mer på tå än mot Elitseriens bästa svenskar Salle och Timman - få smörj av ett Timrå nästan helt utan fjolårets hockeykunnande (tänk Zäta, tänk Hedström, tänk Kiprusoff!). Kulon sneddande över isen efter matchen och tackade Wolfpack med en symbolisk applåd. Att ingen jävel där och då fattade att han två timmar senare skulle säga upp sig/inte längre palla för trycket är lite märkligt.

Men nu kan spelarna sluta grina för att de inte gillar tränarna och ta lite ansvar i stället. Totto Rhodin nämndes exempelvis i en artikel om (den offensiva) backkrisen i OS och jag skrattade rakt ut. Den forna hjälten är ju en av elitseriens mest ofarliga och menlösa försvarare. Ska vi ha den i OS så får han komma på hur man tacklar, låser klubbor, håller upp blicken och aktar sig för indianare. Skjuta högt i power play och åka snyggt både framåt och bakåt kan nästan alla andra också göra.

Per Bjurman är en utmärkt USA-korre. Hans senaste krönika om Gelinas och hans rockhyllningar och den höjdrädde Jason Diakité är kul.

Igår var det dags för P3 Guld och precis som förra året såg det ut som Lettisk eller Bulgarisk TV. OS och fotbolls-VM dränerar verkligen SVT:s budget. P3:s smala genrepriser fyller säkert sin funktion och publikpriserna drar säkerligen lite trafik till SR:s hemsa, men det är verkligen inte den stora händelse som Pia Kallischer och hennes kollegor vill få det till. Props dock till CRZA, Mia och Halebop-Clabbe som alla smajlade i min widescreen igår...

Bland liveartisterna var det bara Robyn och Snook som blåste in syre i Storan. Tack för det. Jäklar vad "Snook, svett och tårar" lovar gott för nya skivan! Kihlen rappar bättre än någonsin, Danne har lagt till en ny och extremt självsäker lekfullhet i sitt flow som kanske inte låter helt rätt på TV - men är mycket häftigare än man riktigt hajar. Låttexten borde få några suckers att tänka till lite. Jag tyckte dock att Snook lät lite tamt, liksom ingen fetma i musiken trots bastuban. En synthbas, en sequenzer eller the return of DJ Hampa skulle kunna maffat till ljudet lite. Eller en bättre mixning..

Men deras nya singel lät ändå ungefär 10 miljarder gånger fetare än Petters stapplande nya låt. Vad i hela friden var det? Det går bra nu? Snarare: det har inte gått bra på ett tag nu. Skivan med alla Rusiakbeatsen k-a-n ju inte låta så där obra, men varför valde de då den låten som singel? Jag famlar efter orden, så förvirrad känner jag mig.

Kul att Hearin Aid vann 2005-års rapskiva dock. Hela skivan "Boom Lucy" är en grower och ger du deras skruvade beats och kluriga texter chansen kommer du inse att de är producenter och rappare fullt i klass med JayDee, De La Soul och Madlib. Coolare snubbar med mer integritet hittar man inte i landet...

Nu fick Lotti ett hemskt roligt SMS, hoppas hon skriver om det i sin arga blogg nån dag.

Ska se Färjestad i Linköping i morgon. Lär väl återkomma med rapport...
8 kommentarer:

kick ass sa...

några kommentarer:

brorsan är du inte lite väl elak mot "Lettisk eller Bulgarisk TV" när du jämför den med p3guld?

p3guld som tv-sänd gala är ett skämt som vi som inte orkar åka på kalaset tacksamt kan skratta oss halvt fördärvade åt hemma i soffan.

produktionen liknar en gymnasie-cabbare mer än något annat. och för det vet jag inte vem som ska skämmas mest, jag som tittar eller praktikanterna som producerar skiten..?

och upplägget. hjälp mig nån! när inte ens programledaren lyckas titta i rätt kamera frågar jag mig om det överhuvudtaget finns ett manus?

plus de stackarna som ska presentera nomineringarna och sedan vinnarna. blev de tillfrågade på förminglet eller? sällan har jag sett så många vältaliga människor svamla om ingenting på bästa sändningstid.

och det största frågetecknet av de alla. när ska p3, om inte nu(!), efter 4 år med tant muttie som pausfågel fatta att man bara skrattar åt henne om man är hejdlöst på kanelen redan när galan startar kl 20.

tror det bästa vore att strunta i att försöka tv-sända kalaset och fokusera på att göra bra radio istället. eventuellt skulle det kunna fungera att filma sporadiskt, något framträdande eller en och annan intervju (musikbyrån kanske kunde vakna ur sin dvala tillexempel). men i övrigt tror jag p3gulds anseende tjänar mest på att inte visa upp fiaskot i tv än en gång.

Check Yourselfish sa...

Det allra mest ofattbara är att Sveriges Radio får fortsätta sin nedmontering av sitt stöd till Svensk oetablerad musik utan att någon protesterar. Vad är Stim, SAMI, Rockparty, Studiefrämjandet och Kontaktnätet rädda för? Att SR ska sluta stödja dem också förstås.

Idag kom det mycket väntade beslutet att P3 lägger ner Popstad efter 10 år (se länk hos Dagens Media - http://www.dagensmedia.se/article.asp?article=16163). Nedläggningen skedde naturligtvis redan förra året när de lade Popstad i Stockholm och alla Stockholmare hade fullt sjå att förstå om det var Access All Areas, Stockholm Music Week eller någon annan normalbra musikhelg.

Resten av Sverige pruttade och brydde sig exakt ingenting och hela konceptet som Broborg och Alexanderson byggt upp under 10 år raserades på en vecka...

Mia sa...

Hahaha, kan tänka mig att det såg b ut i tv. Men det var iallafall ganska underhållande att vara där. Tycker att det borde varit som på Rondo förra året dock. Där fanns det ju barer i salongen. Nu fick dom stackars stjärnorna sitta och smygpimpla ur pluntor istället! ( Iallafall vissa schlookar) Själv stod jag och blev lite smått bakfull efter förbubblet :-) stod på en jävligt strategisk plats oxå har jag förstått! Hahaha

kick ass sa...

det där förbubblet är ju pommac och salta pinnar, man får jobba på det som sagt..

undrar hur lätt det är att pimpla ur plunta när man sitter front-row?

Check Yourselfish sa...

När P3 Guld var i Växjö var det finemangsbubbel av ädel sort (som Växjö kommun fick betala).

Jag och Alexanderson (och hans finske radiochefsvän som heter Rickard) drack sju glas skumpa var. Per tog ett helt snittfat, för han hade blodsockerfall - såklart.

Det var den roligaste P3Guld-galan hittills. Och den var först...

kick ass sa...

Instämmer på alla punkter!
// Janne Kleman

Check Yourselfish sa...

Du var faktiskt Gunnar Lagerman just den kvällen och ingen annan...
/Maria Engström (på MTV-galan i Globen)

kick ass sa...

Haha! Javet! Jag kom på det igår i rondellen i Nyängen! // Gunnar

shareknapp

Bookmark and Share