tisdag, november 22, 2005

Årets bästa reklam, skiva och popvideo

Hoppas både José Gonzàlez och Dreijer-syskonen fick löjligt bra betalt för "Heartbeat" av Sony. Om inte så är ju deras musik med i årets bästa reklamfilm, alla kategorier.Den danske regissören Nicolai Fuglsig hävdar själv att ingen CGI användes över huvudtaget, men hur fan regisserar man en groda att hoppa så där snyggt ut ur ett stuprör?

Lettermans Sony Bravia-spoof med 5.000 gummibollar igår var roligt förresten, även om det var lite snålt jämfört med den kvarts miljon studsbollar som for ner för backen i San Fransisco i juni.

Inom några dagar släpps De La Souls egna Nike SB-modell. De är ju inte lika galet snygga som SB:s tweedkicks, men coolt är det ju att de hämtar designen från "3 Feet High And Rising". Cali har sparat hyllplatsen och nu väntar vi bara...

Läste att Posdonous hoppade in hos Talib Kweli häromkvällen och drog han inte av "Much More" från "The Grind Date" lite impromptu. Har bestämt mig för att det är de senaste 2 årens kanske allra bästa hiphoplåt, helt i skymundan.

Annars är det verkligen en bra skivhöst: Tre plattor som står och bankar på klassikerstatusdörren (Dangerdoom, Atmosphere och Little Brother); flera artister som gjort sitt bästa album i karriären (Li'l Kim och Bun B) och ytterligare några som med lätthet platsar på många andra års årsbästalistor (Kanye, Giant Panda och David Banner till exempel).

Måste bara slutligen tipsa om Mike Skinners The Streets-remix av Bloc Partys låt "Banquet", som är en urkul berättelse om när han försöker lämna tillbaka en mick han snodde av Jo Whiley på BBC Radio One. Kolla årets absolut bästa popvideo här (windows media-ström)!
3 kommentarer:

Magnus sa...

Word! Årets snyggaste reklam. Imponerad... Vet du någon länk där den finns i sin helhet?

Check Yourselfish sa...

Den finns i sin helhet (standardlängd 60 sek och extended 120 sek) om du följer den länken som finns i bloggen, men klickar på fliken "Welcome" längst upp i stället...

Magnus sa...

Coolt
Skall kolla den. Såg bara Featuretten som var där, intressant, men man vill ju se hela reklamen först...

shareknapp

Bookmark and Share