tisdag, november 08, 2005

Färjestad under isen igen

Fick följande meddelande från min Modo-älskande kompis NZA:
"Av någon anledning får jag för mig att det bara finns en spelartrupp i elitserien som lyckas vara mer småaktig, gnällig och missunsam än Modos fyraåringar-i-för-stora-kroppar. Och det är FBKs.

Diskutera."

Som vanligt skriver ju Janson snyggt och roligt, men vad han inte vet är att det borde gnällas mycket mer i Löfbergs Lila Arena.

När man samlar både exceptionell talang (Jörgen! Hållberg! Hamr! Wallin! Robin! Jeppe Mattson! Matte Jay! mfl) med brunkande vinnarinstinkt (EEEMIIIL! Ledin! Frögren!) och därefter försöker stöpa alla spelare i samma tekniska och taktiska Jörgen Jönsson-form ber man om problem.

Inte helt olikt sättet som Foppa Sr. skapade pissig stämning genom att vilja att alla i Modo skulle spela krafthockey förra året, fast de hade spelarmaterial med 4 lirande forwards och 0 brunkare i varje kedja. Modos eleganter maldes förra året effektivt ner av varenda tacklingskunnig elitseriespelare med matchvikt över 80 kg.

Gnällert i Färjestad är en gammal fin tradition som har sitt epicentrum på läktarplats och då framför allt på pressläktarn. En klubb som leder maratontabellen, pengaligan och Jantelagsavundsligan från alla andra hockeyklubbar bara måste vinna hela tiden för att inte bli jäkligt gnällig.

Personligen tycker jag Kulon och Stumpan borde gnälla mer just nu faktiskt. Var i LLA och såg HV fullständigt MOSA Färjsta i söndags och att det inte blir mer gnäll i ett sånt läge är helt obegripligt. Det var bara Ledin som bet ihop och verkligen körde, medan några andra försökte lira sig ur poblemen. Inget funkade.

Om jag fick ansvaret för laget just precis nu skulle jag lyfta upp Bofors bästa kedja - vilken det nu är, fullständigt skitsamma vad det står på deras tröjor. Och som en markering skicka till dem Pelle Prestberg (sämst i lilagult någonsin i söndags!), Jonas Höglund (nästan lika uschel!) och Pelle Bäcker (till och med sämre än han brukar vara - och det är riktigt dåligt det!). Ge bort Thelander till Skåre också, vi behöver en back som både kan passa, tackla, skjuta och åka skridskor i stället...

Motivera, rör om, inspirera och slutligen transpirera utav helvitte, så borde det låta i LLA:s omklädningsrum ett tag framåt. Lottis roliga idé om passningsövningar ("Börja med att passa på 2m avstånd, öka sedan en halvmeter tills ni kan passa och ta emot puckar som är uppåt 20 meter långa...") kan också vara värdefull, för jävlar vad dålig precision de har på passen just nu...

Om Färjestad vinner Elitserien eller SM i år så är det inte Jörgen eller Norda som spelar hem guldet, utan det härjas i så fall hem av Emil Kåberg och Per Ledin. Möjligen också Hento Henriksson, som verkar helt galet het sin iskalla omgivning.

Jag frågade the Nizzarecta om han läst Erik Nivas enorma text om Modo i senaste Sportmagasinet S och jag kan lika gärna tipsa er allihop om den tidningen. Framför allt både Nivas och Simon Banks hockeytexter, men också Thomas Thynanders otroligt matiga reportage från Philly. Äntligen får man en lite mer djupgående titt på Pelle Lindberghs alkoholrelaterade död, även om jag tycker att det fortfarande skönmålas allt för mycket ("...han brukade aldrig dricka"...).

2 kommentarer:

kick ass sa...

farten!
..var var den på isen?

HVs gubbs var så taggade att det fläktade på läktaren när de gick på isen, inget man kan säga om FBKgubbsen..

mötte fö Norda igår han såg pigg och kry ut..
han sa förresten en rätt bra sak i tidningen imorse också

rätt smart. längtar tills han blir frisk!

Check Yourselfish sa...

Alltså, visst gick det segt - men var ska de åka om det står en HV-spelare på varje plats där normalt en FBK-spelare ska finnas för puckmottagning.

HV71 hade läst SÖNDER varenda idé som alla Färjestadsspelare hade 10 sekunder innan de ens uppstod innanför en lilafärgad hockeyhjälm.

Norda behövs så otroligt mycket, det är helt klart. Men lika mycket behövs en frisk fläkt in in båset och omklädningsrummet. Skitsamma om det är en ny tränare, spelare eller en kraftigt markerande petning.

shareknapp

Bookmark and Share