lördag, november 19, 2005

Fragmentarisk post nummer hundra

Maciej Zarembas artikelserie i DN om den svenska fackföreningsrörelsen är sensationellt bra.

Lördagsförmiddagarna på Canal+ förstör våra helgplaner, för det är svårt att få upp röven från soffan. Först Entourage (avsnittet där Ari får sparken och Vinnie blir dumpad är bäst!), sen House (snarare Lottis favorit än min) och slutligen Weeds (när Lotti säger att Mary-Louise Parker påminner om mig är det den finaste komplimangen jag fått på länge. Kan M-LP bli den stora STORA stjärnan hon förtjänar nu, tack?).

Köpte Do the Right Thing och Jungle Fever för totalt 99 kr på Expert. Bra deal.

"...för dom får råd" svarade en rätt känd och mycket rolig rappare alldeles nyss via MSN Messenger på Kihlens rad "Varför börjar rappare punda när de blir kända?" från kanske årets svenska låt "FAQ" ihop med Afasi och Filten... Haha.

Varför fortsätter Expressen misshandla Mats Olsson? kunde varit en befogad fråga för Kihlen i vanliga frågor-låten också. Otroligt bra text om Zlatans fans och zlatanhatarna i veckan.

Varning: Extremely out-of caracter statement coming up: Beastie Boys samlingen är rätt sugig faktiskt, inga liner notes, inte ens en ilaga. Jag köpte iofs dubbelplattan med DVD:n och fick därmed videorna från "To the 5 Boroughs" som man annars bara kunnat se på webben. Skivan bara skriker "ta oss ur Capitols skivkontrakt" på ett rätt desperat sätt faktiskt. Några bilder som den till vänster på Beasties ihop med Public Enemy hade kunnat öka värdet exempelvis.

En skiva som inte hymlar om sitt contractual obligation-syfte, men gör det bra, är The Roots dubbelutgåva "Homegrown Volume 1 & 2: The Beginner's Guide to Understanding The Roots", som markerar avslutningen på Roots decennium på Geffen inför flytten till Def Jam. De snålar inte på någonting när det gäller CD-häfte, tidigare outgivna låtar och specialversioner. Att Brushan ?uestlove bryr sig om sina fans är inte förvånande (jag tjatar, men läs honom på Okayplayer-forumet!), men att han slutligen skulle slita täcket av Beasties som pengakåta brats var lite oväntat.

Längdskidåkning med Jacob Hård på SVT. Äntligen vinter.

Färjestad är en jävla gåta. Prestberg och Ledin bäst på plan i torsdags mot Mora. Go figure. Norda funderar på att lägga av, kom ihåg var du läste det först. Jörgen Kalitzki skriver bra om det mesta, men bäst om domarnivåer.

Även om FBK:s dubbelmöte mot Mora är intressant, så ska det bli ännu roligare att se hur många utvisningsminuter LHC-HV71 genererar i Closetten i eftermiddag. Norrena var en aning överhettad i hjärnkontoret senast...

Jävla hiphopvinyl.de, som inte skickade med Danger Doom-vinylen från Lex med sitt paket. Slut till december var beskedet. Men tack för allt Rhymesayersgodis. Uppskattas.

Det här är min hundrade bloggpost, grattis Check Yourselfish!

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share