söndag, oktober 09, 2005

Idiot i dagens DN

Jag kallar sällan folk idioter numer, trots att jag träffar på dem ganska ofta fortfarande. Antar att jag blivit vuxen - eller att det är något som kommer med nya jobbet. Fast idag måste jag göra ett undantag.

DN-journalisten Sven Gustavsson har åkt till Philadelphia och träffat Flyers materialförvaltare Jim Evers som ger en ganska intressant bild av hur det mindre glamourösa arbetet bakom NHL:s kulisser går till (läs den arikeln här).

Pelle Lindberg minneskortI en bisats i en skitdålig sidoartikel om svenske målvaktslegenden Pelle Lindbergh på samma uppslag (läs den här) har Sven Gustavsson förstått att det var på hemvägen från materialare Evers födelsedagsfest som en full Lindbergh kraschade sin Porsche. Och dog. Alldeles för tidigt såklart.

Men frågar Sven Gustavsson partyorganisatören Evers om händelserna kring den där festen? Undrar han om det är vanligt att hockeyspelare kör packade hem från hans fester? Vill han inte veta om han känner någon skuld i det hemska som hände efter hans födelsedagsparty? Frågar han någonting om vad Jim Evers känner när han tänker på dödsolyckan över huvud taget?

Nej. Han vill väl inte att propagandaartikeln om det fina härliga NHL ska bli en riktig journalistisk produkt (eller läsvärd) får man anta.

Alla vi som undrat hur i helvete en världsmålvakt kunde ha så mycket alkoholproblem att det för både honom och hans omgivning var helt normalt att han tog sin Porsche hem på fyllan fick inte heller den här gången någon insyn i den stora och viktiga frågan. Inte ens i en intervju med själva anordnaren av festen som tog livet av Pelle Lindbergh.

Idiot.

Om man var något mindre balanserad än jag kunde man säkert kalla Olle Mellberg för idiot också, men jag avstår. Åtminstone tills efter Islandsmatchen. Har skaraborgaren kostat oss ett VM-slutspel med sin kortslutning lovar jag att återkomma i ämnet.

Wassup med Färjestad nu helt plöstligt när de skänker bort poäng till Leksand? Ska kolla reprisen av matchen mot Leksand på C+ Sport 16.00 i eftermiddag, sen ska ni få veta vad som är fel.

Mer TV-tips: Både Mejerietspelningen med Timbuk & Damn! och ett ovanligt slags program med namnet "Album" som leds av jazzpianisten Anders Widmark och hans trio med Adam Den Lille på besök var väldigt sevärda på SVT igår. Jag är otroligt svag för Damn!s förmåga att switcha komp, ofta helt i onödan i slutet av låtarna. ADL ser man ju alldeles för sällan och det är synd att hans version av Princes "Sign of the times" klipps kort i slutet. Repristiderna:
- Timbuk & Damn! tisdag 11 oktober kl. 19.30.
- Album finns både på nätet (välj 8 oktober) och onsdagen den 12 oktober kl 23.10.

Köpte med oss Bergstrands kaffe (kolla deras site här) från Tofvehults mysiga café igår och det blev lika jädra gott hemma. Sorry Färjestad, men jag får nog stötta er på annat sätt än genom kaffeköp i fortsättningen...
2 kommentarer:

kick ass sa...

kaffet låter ju gott och lyxigt och dyrt och sånt
måste bara fråga
är det rättvisemärkt?

det är det godaste kaffet om du frågar mig..

Check Yourselfish sa...

Öööh, nä det är snobbmärkt: "Endast för extrema finsmakare!"

Men de har fadderbarn ("Vi på Bergstrands Kafferosteri har sedan år 2000 haft sex fadderbarn genom SOS – Barnbyar")! Och så tänker de på miljön lite grand ("Använda sig av miljömedvetna leverantörer, samt att föra dialog med dessa och kunder om möjliga samarbeten för att tillsammans skapa miljöförbättringar")...

shareknapp

Bookmark and Share