onsdag, augusti 31, 2005

Jag stänger av

Kommentarerna igen. Spam var en urkul sketch med Monty Python, men i bloggars kommentarer är det verkligen inte kul.

Räkneverket visar ju på en sjukt stor aktivitet på den här bloggen, från någon slags jävla motor säkert. För inte har väl 69 olika personer varit inne på den här bloggen sedan igår kväll?

Måste bara berätta en hystiskt konstig grej:

Har försökt hjälpa övergivna hundar via siten Hittehund.nu, men det verkar vara helt jädra omöjligt. För att komma igenom organisationens nålsöga måste man fylla i tolv (12!) sidors formulär om hur man är som personer och gudvetvad. Detta har vi gjort så sanningsenligt som det överhuvudtaget går mellan fnissattackerna, men får ändå ett halvsnorkigt svar som lyder:

"Jag har precis läst igenom er intresseanmälan och fastnade på en punkt. Hur länge sammanlagt har ni tänk att per dag lämna hunden ensam? När jag räknar på det blir det bort åt en 7 timmar, kan det stämma?

Vi anser att en hund inte bör vara själv mer än högst 4 timmar per dag. En hund behöver inte bara ut och kissa för om så är fallet kan de säkert ibland kanske hålla sig mer än så...men en hund är ett flockdjur och behöver sin ledare och flock, längtar efter dem och vill vara dem nära."

Jag förstår mycket väl att Hittehund vill skaffa sig en så bra koll som det bara går på vilka som vill ta hand om deras hundar. Och jag kan förstå att de inte har resurser till att genomföra professionella djupintervjuer med alla som är intresserade, men jag tyckte ändå att förfarandet blev rent löjeväckande. Det är jag tydligen inte ensam om, endast 10% av alla som vill fylla i en intresseanmälan orkar skicka in den. Vad säger ni om det?

Det är alltså bara pensionärer och miljonärer som får ta hand om hundar utan ägare. Vi andra, som måste förvärvsarbeta mer än 8 timmar om dagen - fem dagar i veckan, ska helt enkelt inte ta hand om hundar. Inte ens om vi kan gå på en lunchpromenad efter halva arbetsdagen med hunden.

Sorry Archie, men du får det nog bra även om du inte får komma till Gamleby...

5 kommentarer:

Låtti sa...

"konstiga frågor om man vill hundadoptera"-Topp 5
*Har du eller någon närstående tillfälligt eller under längre tid belagts med djurförbud eller vite?*Har något av dina djur förolykats eller sprungit bort
*Hur länge har du och din sambo varit tillsamans
*I Er tidigare kontakt med husdjur, som ägare eller i annan relation, vilka problem eller svårigheter har Ni då upplevt?
*Beskriv ditt sätt att etablera en kommunikation mellan dig och ett djur och vilka metoder/tekniker Du använder vid träning, gärna utförligt.


jo ni,,, det är inte lätt att som kamel komma igenom..

kick ass sa...

meh!

ni skulle ju vara jättebästa hundfaddrar!

Check Yourselfish sa...

Och visst var Archi nästan knäckande söt!

Nouchi sa...

Vad är roligast? Att vara inlåst på hundhem eller softa hos en sjyst husse och matte med bra musiksmak som älskar dig? Obegripligt, hittehund.

Jättebra blogg för övrigt! Håller helt med om Kanye och Ray Nagin!

Anonym sa...

Vill bara kommentera att det inom Hittehund inte finns några hundhem, där hunden är inlåst. Till dess att det perfekta hemmet hittas, bor hunden hos en faddermatte/husse, i en helt vanlig familjesituation. På frågan om det bara är miljonärer och pensionärer som ska få möjlighet att få ta hand om hundar utan ägare, så är självfallet svaret nej. Men, du kan väl inte på allvar mena att en hund blir lycklig av att vara ensam 4 timmar, få en 30 min. samvaro med sin ledare för att sedan återigen bli lämnad ensam i 4 timmar? Det är ju ändå för djurens skull Hittehund och liknande organisationer arbetar. Jag vill också säga, så att inga missuppfattningar sker, att jag själv inte arbetar för Hittehund. Mvh. Veronica

shareknapp

Bookmark and Share