söndag, augusti 21, 2005

I stället för att

Nästan allt jag gjort den här helgen har varit i stället för något annat.

Just nu ligger jag i soffan och kollar på Chelsea - Arsenal, i stället för att skriva krönika till Utkik Västervik. Igår gymmade jag ett vansinnespass i stället för att följa med söt-Lotti och plocka blåbär. Jag har lyssnat på Kanyes nya platta genom datorns vedervärdiga högtalare mest hela helgen, i stället för att hooka upp datorn i stereon eller åtminstone använda lurar.

Jag har i och för sig följt med Lotti på Garpedagspromenad i Gamleby, men i stället för att titta på korandet av årets Gamlebybo (eller vad hundan det heter) och hur det går för våra båtar i det årliga pyttebåtsracet ner för ån, sitter jag och skriver det här.

När fan kommer Mats Olsson tillbaka till Sport-Expressen? Jag är inte ensam om att längta.

Snart börjar Entuorage på Canal+, onsdagskvällar blir kul framöver.

Kanye Wests nya platta låter som en College Dropout vol 2, inga större överraskningar alltså. Bäst låter "Gone" med både Consequence och Cam-Ron på gästrap vid en första noggrann lyssning.

Där är en låt på kommande Little Brother-skivan (ligger i bilen och jag orkar inte gå och kolla titeln) som kvalar in bland årets roligaste. De slaktar hela R. Kelly-snusksoul-genren med en så träffsäker parodi att spåret i sig skulle blivit en hit om den inte mest bestod i svordomar och könsord. Plattan i övrigt ska jag återkomma till senare.

I senaste numret av Rocky-tidningen är tre helsidor tryckta två gånger. Smart sätt att inte behöva jobba så mycket på sommaren av Kellerman. Trist för oss som betalar för skiten. Ska iofs bli kul att läsa hans nya strippar som singel. Han är som roligast när han är ute och patetraggar...

Journalister (inte bara våra normalusla svenska, utan i stort sett alla) är så jävla dåliga på att bevaka och kommentera livemusikindustrin. Hur i helvete kommer det sig att nästan INGEN skriver att det troliga är att Eminem tvingats ställa in sin megaturné på grund av stora problem att sälja ut alla maffearenorna som bokats? Perfekt läge att avgifta sig alltså. Markus Larsson i Aftonbladet kom närmast i sin analys i veckan, men faktum är att man inte behöver prata med särskilt många konsertarrangörer och bokare innan bilden står helt klar: Eminem och 50Cent säljer inte längre biljetter för skit. Båda två behöver uppfinna sig själva igen innan de ger sig ut på turné igen.

Träffade kungen och drottningen förra veckan. Var inte särskilt upphetsad över själva handskakandet, men kan ändå säga att uppdraget att arbeta med planeringen av ett kungabesök var rätt så kul. Allra roligast var såklart mångas larviga tassande och märkliga beteende kring kungaparet, alla de intriger som omgav frågan om vem som skulle få sitta till bords med deras högvördiga kan jag inte ens beskriva.

Min rödhåriga kollega från Vetlanda satte i alla fall standarden redan vid handskaket på morgonkvisten genom att hälsa "hejsan, hejsan", när alla andra sa "goddag". Själv kunde jag inte förmå mig att säga någonting, av rädsla för att brista ut i hysteriskt och opassande fnitter. Jag bara bockade så djupt jag kunde, men följden att jag nästan skallade vår korte kung. Stod helt enkelt för nära och var för lång.


Oxarna Bosse och Lasse fick de två namnskyltar som det pratades mest om, av alla de 94 brickor som jag skrev ut innan kungen kom. De såg väldigt stolta ut.

Jag har en efterlysning också slutligen: Om någon skickat ett paket större än en brevlåda till mig i samband med min födelsedag och undrar varför jag inte tackat för presenten, så beror det på klantighet blandad med byråkratisk stelbenthet (från min respektive ICA:s sida). Jag har nämligen en stark förnimmelse om att jag sett en postavi med mitt namn på för några veckor sedan. Jag har till och med letat i soporna, men den är borta. Sen försöker man lirka med kärringarna på ICA - jag menar: hur många jävla paket kan det ligga på lilla ICA i Gamleby? - men de kan inte leta utan att jag har ett kollinummer med mig.

Så om du skickat present och tycker jag är en idiot som inte tackar: Hör gärna av dig, så kanske jag kan få ut paketet...
8 kommentarer:

kick ass sa...

världens bästa raggningsreplik (är jättelång och) kördes i en re-run i sommarens dn-rocky-repris-maraton och är den här:

ROCKY
"jag har tänkt på det här och kommit fram till att vi skulle passa perfekt ihop! grejen är att jag orkar inte hålla på och spela spel och låtsas vara helt ointresserad i sex månader innan jag ber om ditt nummer och väntar tre dagar innan jag ringer och allt det där.."

ROCKY
"sen måste ju du göra slut med din kille, och då måste du först låta ert förhållande gradvis förfalla och sen 'stå på egna ben ett tag'.. och jag känner att det är bara att slösa med tid som vi kunde spenderat tillsammans! jag VET att vi skulle ha jävligt roligt ihop, och jag ser ingen anledning till att vi inte så småningom skaffar barn och flyttar ut på landet!"

ROCKY
"så vad säger du? ska vi börja röra oss hemåt?"

TJEJ
"om jag har förstått dig rätt så går ditt långa resonemang ut på att jag ska skita i min kille och följa med dig hem och knulla.."

ROCKY
"nej, det går ut på att du ska följa med mig hem och kolla på farmenrepriser i mjukisbrallor med ostbågesmulor.."

och om du kollar din mobiltelefon har du fått ett kolli-nummer för att du har fyllt år och din lillasyster tycker du är värd att få din present nu, grattiskramar kickan!

Check Yourselfish sa...

Exakt, den singelserien är en klassiker och lovar gott för när han orkar börja skriva igen på allvar...

Och det ska bli jättekul att gå till ICA ikväll!

Mia C sa...

Nr 1: Är Rocky singel?!!! Då får jag och din kära syster börja slåss nästa gång vi är i sthlm....
Nr2: Vem har tagit ko bilden? Fet!

Check Yourselfish sa...

Han är väl "singel" iaf. Damen i Australien.

Fotografen är övergrym! Hon heter Matilda Ahl och fotar på VT. Jag "lånade" visst hennes bild lite fult... Sorry.

Mia C sa...

Ja hon verkar grym! Kul! Kommer du inte till götet snart då? jason har ju turné avslutning på fredag och jag fyller masa år!

Check Yourselfish sa...

Whaaa? Var spelar Timbuk? Kanske skulle åka till gbg alltså?

Axl: Jag kanske inte alls kan åka till sthlm och jobba med Quote i helgen, för jag har viktiga åtaganden och göranden i Göteborg som måste omhändertas.

Axel sa...

Blacka-blacka-blacka-Blooooom!

kick ass sa...

om det ändå är här vi kommunicerar med varrandra så kan jag säga redan nu att jag är inringd och ska jobba hela lördagen 10-18 så om någon gbgresa för mig på fredagen var inplanerad är den nu helt OFF..

shareknapp

Bookmark and Share