torsdag, maj 19, 2005

Arbetskraftinvandring och grusade dagdrömmar

Hörde jag rätt när diverse media rapporterade att vår finansminister Per Nuder funderade på att lägga förslag om att underlätta arbetskraftsinvandring i Sverige igår? I så fall är det här det bästa förslaget som vårt land klämt ur sig på många år.

Kom inte och snacka om att vi ska ta hand om våra gamla, sjuka, barn, redan inflyttade flyktingar eller någon annan förfördelad grupp innan vi öppnar gränserna. Kom heller inte och säg att vi inte kan skapa så många jobb, jag läste en siffra i DN igår om att vi skapar runt 400.000 nya arbetstillfällen om året (flest av alla inom EU?). Problemet är bara att så många fabriker och jobb försvinner varje år.

Vi behöver så mycket duktigt folk som det bara går att klämma in i det här landet och när väl alla de satt igång med nåt spännande, då kommer vi nå en kritisk massa - en punkt där det sen går av sig själv. Släpp in dem! för att parafrasera en mindre slug chefredaktör.

Om jag nu planerat att borra och skruva upp hyllor i vardagsrummet idag, så planerade hon som vi hyr lyan av om större delen av den där arbetsordern. Idag kom nämligen gruslasset. Vi har skrapat i underredena på våra bilar när vi kört över trottoarkanten och ner på vår grusade gårdstump som fungerar som parkering, så vi tyckte att några kubik grus vore rimligt.

Hyresvärden höll med och beställde ett flak grus. På förmiddagen dök Västerviks LBC upp och hällde av det på vår parkeringsstump, men inte fick vi vår kubikmeter. Då kom fru husägare och tyckte att mer än hälften borde ligga på andra sidan huset. Där fanns inga nivåskillnader eller andra problem, men nu alltså nära nog en kubikmeter nytt grus till ingen nytta. Vår slalombacke är sannerligen utjämnad, men det kommer inte dröja förrän gropen bredvid trottoaren kommit tillbaka så som gruset nu ligger. Tråkigt och ont i ryggen som ett brev på posten. Får börja gymma igen märker jag.

Håller på att spricka av lust att få se sista Star Warsfilmen, by the way. Ska försöka kombinera ihop Lottis förhoppning om att se Kent i helgen, med ett biobesök.

Skivorna till nye recensionsredaktören på Quote Magazine börjar dimpa in så smått. En platta som kanske hunnit bli lite för gammal när nästa nummer släpps i oktober är Oskar Olins Double-O-EP, helt producerad av stjärnskottet Soul Supreme. Allt är inte grädde på CD:n, men några av Soul Supremes allra bästa beats hittills dyker faktiskt upp här. Kolla särskilt in låtarna "Introduction" och "Keep doin' it" (med ursnygg scratchad refräng från Heavy Hans á lá Primo).

Kan förresten tipsa om att alla Quotes återförsäljare finns listade vår hemsida (www.quotemagazine.se) och den kommer uppdateras kraftigt i takt med att vi skeppar ut tidningen till butikerna.

Nu är det inte länge kvar tills jag börjar arbeta. De sista dagarna fram till måndag ska jag iofs plugga en del, men i övrigt känns det riktigt skönt att ha några dagar ledigt.

Inga kommentarer:

shareknapp

Bookmark and Share